НАТО с послание за мир към Русия: Никога не е късно да се отмени нападението

Елена Николова 22 февруари 2022 в 20:24 7012 4

Снимка https://www.nato.int/

Никога не е късно. Не е късно да няма нападение. Това е и причината да продължаваме да призоваваме Русия да отстъпи и да се ангажира с решаването на ситуацията по дипломатичен начин, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на брифинг тази вечер.

Той отбеляза, че вече се намираме в "най-опасния момент за европейската сигурност на нашето поколение".

"През последните седмици бяха мобилизирани още военни към съюзниците ни на Източния фланг. Имаме над 100 изтребителя в готовност и повече от 120 военни кораба в Средиземно море. Ще продължим да правим необходимото, за да предпазим Алианса от агресия", каза Столтенберг.

Според него всички налични данни показват, че Русия продължава да планира пълномащабно нападение на Украйна.

Обещаха да отстъпят, но продължиха да настъпват. Виждаме как все повече руски военни се подготвят за нападение, виждаме и продължаващите провокации в Донбас, всички операции под фалшив флаг, които целят да създадат претекст за атака. Разбира се, снощи видяхме и как руски войници се придвижват към Донбас, заяви Столтенберг.

Според него Русия е в Донбас от 2014 г., без да афишира присъствието си - сепаратистите са подкрепяни от руските военни "от много, много отдавна".

Това, което виждаме сега, е нова мобилизация на военни и цялата ситуация става още по-сериозна, отбеляза генералният секретар на НАТО.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1580

1

Bace7

22.02 2022 в 20:39

Е нали тоя шебек поведе гейпарада да обкръжава мечката? И сега баба Меца като, излезе, па като изрева, и тия сите се юрнаха оакани да бегат силно...
 
X

Да помогнем на украинските деца!