НАТО подозира, че Гърция предава секретни данни на Русия

ОFFNews 08 юли 2015 в 20:44 4714 37

Снимка Wikimedia.

НАТО подозира, че Гърция предава секретни данни на Русия, предаде "Интерфакс", цитирайки американското издание The Daily Beast.

"Много хора в НАТО се опасяват, че информацията, която Гърция получава, включително и разузнавателна такава, се оказва в Москва", пишат от изданието, като се позовават на анонимен високопоставен представител на съюза, който изразил всеобщото раздразнение в щаба на алианса, където на гръцките представители се гледа с нарастващо подозрение.

Оттам посочват, че наскоро НАТО е съкратил броя на сътрудниците си от руска страна, тъй като според Брюксел по-голямата част от тях били разузнавачи. Само че сега местата им може да бъдат заети от гърците.

"Те (гърците) винаги са били само "технически" на наша страна, американските служби никога не са им се доверявали напълно", посочва бившият сътрудник на ЦРУ, отговарящ за балканската страна.

Според "Интерфакс" The Daily Beast посочват, че откакто СИРИЗА е дошла на власт в Гърция, отношенията между двете страни веднага се затоплили, като броят на и без това многото руски разузнавачи под прикритие в посолството в Атина се увеличил.

Приятелските срещи на гръцки официални лица и представители на руските спецслужби пък предизвикват ожесточени дебати в Брюксел и Вашингтон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!