НАТО обяви, че членството на Турция не е под въпрос

OFFNews 10 август 2016 в 15:48 3276 8

Принадлежността на Турция към НАТО не е под въпрос. Това обяви говорителят на Алианса Оана Лунджеску. 

НАТО разчита на непрестанния принос на Турция, а тя може да разчита на солидарността и подкрепата на организацията, подчерта Лунджеску. 

По думите ѝ Турция е високо ценен съюзник и участва в решенията на НАТО в период, в който сме изправени пред "най-сериозните предизвикателства за сигурността от поколения". 

„Нашият съюз е обвързан с колективната отбрана и се основава на принципите на демокрацията, личната свобода, човешките права и върховенството на закона. НАТО разчита на неизменния принос на Турция, а Турция може да разчита на солидарността и подкрепата на НАТО”, коментира Лунджеску.

Изявлението идва на фона на арестувани и уволнени хиляди хора след неуспешния опит за преврат в Турция. 

Само преди няколко седмици НАТО предупреди Турция да спазва закона по отношение на запазването на човешките права, а САЩ подчерта, че ситуацията дори може да коства на Турция членството в НАТО. То подобни мерки обаче така и не се стигна. 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

4

Victimized

10.08 2016 в 16:53

Реджеб е баровец, исляма го ползва за консолидация на "матр'яла" , иначе го виждаме , че е готов да целува православни задници за да има енергиен комфорт и независимост от западния картел . Днес Путин се е чувал с Тереза Мей и явно само държавите от ЕС ще си държат на принципите и ще отстояват санкциите , това е да си последователен .......

29217

2

Лопе де Вега

10.08 2016 в 16:27

Какво ще стане, когато ердо султан въведе шариата! Ще обяви ли свещена война на дявола - западния свят? С кого ще се бие най-голямата армия в Европа? Всъщност в Европа ли е? Не ми се мисли какво ни чака.

Поздрав!

20374

1

Стринка Минка

10.08 2016 в 16:04

Та на кого Режеп ще остави Инжирлика?
Не се разбра