НАТО не вижда у Путин воля за преговори за войната в Украйна

OFFNews 14 ноември 2023 в 12:35 1141 4

Столтенберг

Снимка БТА/АП

Йенс Столтенберг

Досега не сме видели истинска воля от страна на руския президент Владимир Путин да преговаря за приемливо решение в Украйна. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг преди днешната си среща с европейските министри на отбраната в Брюксел, цитиран от БТА.

По думите му е необходимо Путин да се убеди, че няма да спечели на бойното поле. Вероятността за постигане на приемлив и договорен изход нараства с предоставянето на повече военна подкрепа за Украйна, посочи Столтенберг.

"Войните са непредсказуеми, никой не може да каже кога и как тази война ще завърши. Украйна сама преценява кои са приемливите условия за начало на преговори и за постигане на договореност", отбеляза генералният секретар на пакта.

Столтенберг бе категоричен, че "в наш интерес е да подкрепяме Украйна, не можем да допуснем Путин да спечели". Той посочи, че засега тежките сражения продължават и обстановката на бойното поле е трудна.

Столтенберг съобщи, че ще разговаря с европейските министри по въпроса за охраната на европейската критична подводна инфраструктура. И уточни, че след повредите по газопровода "Северен поток" и на Балтийския газопровод НАТО въвежда в района на Северно и на Балтийско море допълнителни патрули.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

4

6екеr4о

14.11 2023 в 14:09

Продължаването на войната за Пуся е на живот и смърт, тоя урод докато е жив ще настоява за продължението ѝ!

Същото дърдорят и Песков, и другите от обкръжението му - война до пълна победа...

345

3

Джендо Джедев

14.11 2023 в 13:27

Същата работа като с Хитлер навремето. И с него не е имало смисъл да се преговаря. Такива като него и Путлер разбират само от бой.

2550

2

alfakentavur

14.11 2023 в 12:58

Как ще вижда? Нали "спец операцията" върви по план.

870

1

Constanza

14.11 2023 в 12:44

Не виждат, защото единственото приемливо решение не му изнася.

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика