Нацисткото минало на Елизабет II и принц Филип излиза на документален филм

OFFNews 20 юли 2015 в 11:20 16707 3

След като преди дни се появи видео на британската кралица Елизабет II, в което тя показва нацисткия поздрав, английският тв канал Channel 4 подготвя документален филм, който ще разкрие обвързаното с Хитлер минало на кралското семейство.

Във филма ще става въпрос и за сестрата на принц Филип, която след множеството си срещи с Хитлер е смятала диктатора за "чаровен и скромен" човек.

Три от сестрите на на принц Филип са били женени за нацистки офицери, пише "Дейли мейл". 

По време на погребение в Германия пък, на което принц Филип е присъствал през 1937 г., съпругът на Елизабет II е заснет също да показа нацисткия поздрав.

Документалният филм ще съдържа и невиждани до сега кадри как една от сестрите на принц Филип говори за своята адмирация към Адолф Хитлер.

Междувременно скандалното видео, в което кралица Елизабет II показва нацисткия поздрав, е възможно да е било "изпуснато" от Бъкингамския дворец.

Видеото е правено през 1933 г., няколко месеца след като Хитлер стъпва на власт в Германия и шест години преди началото на Втората световна война. 

От Бъкингамския дворец вече са започнали разследване и ще предприемат сериозни мерки, за да разберат как клипът е попаднал в ръцете на в. The Sun, който пръв показа кадрите сред медиите на Острова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews