Национален протест блокира Гърция, Кулата и Илинден са затворени

OFFNews 12 февруари 2016 в 07:53 3710 3

Голям национален протест ще блокира Гърция днес, митинг е насрочен пред парламента в Атина. Очаква се затваряне на граници, пътища и пристанища. 

Блокадата на българо-гръцката граница от протестиращите фермери продължава. Граничните пунктове Кулата и Илинден са затворени за тирове. На границата ни се събират и представители на фирми за международни превози, които също ще вземат решение за по нататъшни действия.

Хиляди земеделци се заканват да протестират с тракторите си в центъра на Атина, което може да доведе и до сериозни сблъсъци. Земеделците, които са затворили пътищата, обявиха, че ще изтеглят своите тежки машини, за да могат участниците в националния протест от Северна Гърция да стигнат до Атина. 

От Министерството на външните работи отново препоръчват на българите, пътуващи в Гърция, да се съобразяват с пътно-транспортната обстановка и усложненията в трафика. Да избягват и места с масови обществени прояви.

От МВнР посочват, че не се очаква облекчаване на пътната обстановка и в дните след 12 февруари. Препоръчва се на транспортните фирми и пътуващите с леки автомобили да следят актуалната обстановка. При възможност да се избягват и да не се предприемат рискови пътувания, съветват от външното ни министерство.

При възникване на инциденти трябва стриктно да се изпълняват указанията на органите на реда, а при необходимост съдействие може да бъде потърсено от посолството в Атина и консулството ни в Солун.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!