Нашият автор Иво Иванов е станал свидетел на стрелбата след 'Супербоул'

OFFNews 15 февруари 2024 в 20:21 1895 0

Канзас Сити

Снимка БТА/АП

Нашият автор Иво Иванов е станал свидетел на стрелбата в Канзас Сити по време на парад в чест на победата на отбора Chiefs на „Супербоул“. Иво живее в Америка повече от 30 години.

По време на нападението един човек загуби живота си, други 21 бяха ранени, а някои от тях са с опасност за живота. Има и трима задържани.

Иво Иванов разказа пред Нова тв, че буквално секунди, след като е парадът е приключил, стрелбата е започнала.  Той е очаквал събитието цяла година.

"В този момент вървях към колата си, бях паркирал много далеч. Суматохата и хаосът започнаха, докато вървях към автомобила си. Помислих изстрелите за фойерверки”, разказва Иванов.

Той обяснява, че по време на парада е имал усещане заради засиленото полицейско присъствие. Индивидуална проверка на всеки посетител обаче не е била възможна.

"Парадът не беше около небостъргачите, а близо до ЖП гарата, където има огромен хълм, огромна тревна площ, която няма как да бъде изолирана с метални врати и вход”, казва журналистът.

По думите му на мястото са били над 800 служители на правоохранителните органи на Канзас Сити и на други агенции, за да осигурят безопасността на всички.

Президентът на САЩ Джо Байдън призова Конгреса на САЩ да вземе мерки за контрол на огнестрелните оръжия, като заяви, че той и съпругата му Джил се молят за всички убити и ранени в Канзас, отбелязва Франс прес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика