Нападателят от Лондон блъснал минувачи, помагащи на припаднал човек

OFFNews 20 юни 2017 в 12:49 2240 1

Снимка EPA

Мъжът, врязал се в хора пред джамия с микробус в Лондон, е ударил хора, събрали се, за да помогнат на припаднал възрастен човек, съобщи британският вестник "Гардиън".

Нападателят беше идентифициран като Дарън Осбърн от Кардиф, на 47 години. Той беше задържан след атаката, при която загина един човек, а 10 бяха ранени.

Съседите му го описват като странен и агресивен. 

Преди дни той казал на десетгодишно дете от мюсюлманско семейство, че е "продукт на кръвосмешение". Освен това мъжът бил изхвърлен от заведение, след като проклинал мюсюлмани и казал, че ще причини щети. 

Разследващите смятат, че Осбърн има връзки с крайнодесни организации. 

Очевидец на нападението обяви, че е спрял с приятели да помогне на лежащ на земята възрастен човек. Според него по време на атаката Осбърн е крещял, че иска да избива мюсюлмани. 

Припадналият мъж е идентифициран като 51-годишния Макрам Али. Мъжът е дошъл в съзнание малко преди микробусът да мине през него, разказва имамът Мохамед Махмуд, който също се оказал на мястото на инцидента. Именно той е спрял множеството, което нападнало Осбърн.

Махмуд видял полицейска кола и размахал ръце, за да може служителите да задържат нападателя и да помогнат на пострадалите. 

Британският премиер Тереза Мей осъди атаката и обеща да се бори срещу тероризма, независимо кой е извършителят. 

Въпреки това представители на мюсюлманската общност изразиха безпокойство, че британските власти не подхождат така сериозно към инцидента, както към другите атаки в Лондон и тази в Манчестър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13507

1

¨мюсюлманската общност изразиха безпокойство, че британските власти не подхождат така сериозно към инцидента¨, и християните мислят така след всеки инцидент провокиран от мюсулмани.