Намерена е една от черните кутии на самолета, катастрофирал край Индонезия

OFFNews 12 януари 2021 в 15:15 1304 0

Снимка AP/БТА

Индонезийските власти са открили една от черните кутии на самолета на Шривиджая еър, който се разби в Яванско море миналия уикенд.

Записващото устройство е транспортирано до пристанището в Джакарта, съобщи говорителя Фаджар Три Роади пред Ройтерс.

Запис на местна телевизия показа транспортирането на бяла кутия на борда на лодка, но не стана ясно дали това е носител с данните за полета или аудиозаписа от пилотската кабина. 

Самолетът Боинг 737-500 със 62 души на борда изчезна над Яванско море в събота, четири минути след като излетя от главното летище на Джакарта.

По-рано днес на мястото на катастрофата бяха открити останките на още хора, както и лични вещи като портфейли, съдържащи лични документи.

Самолетът извършва вътрешен полет до Понтианак на остров Борнео, на около 740 км от Джакарта, преди да изчезне от обхвата на радарите.

Това е втората голяма самолетна катастрофа в Индонезия след като през 2018 г. 189 души загинаха на борда на Боинг 737 Макс на компанията Лайън Еър също катастрофира в Яванско море малко след излитането от Джакарта.

След откриването на данните за полета и записа от пилотската кабина, Националния комитет по транспортна безопасност очаква информацията да бъде разчетена в рамките на три дни. 

Поради липсата на очевидни причини за загубата на контрол след излитането, причинила катастрофата, разследващите ще разчитат до голяма степен на записите, за да определят какво се е случило.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!