''Найк'' дава на служителите си отпуск да се възстановят от стреса

OFFNews 31 август 2021 в 15:13 2827 0

Снимка pixabay

Компанията за спортни стоки "Найк" (NIKE) даде на служителите си в централния офис в САЩ една седмица почивка, за да се „изключат“ от работата и да се възстановят от стреса, свързан с пандемията от COVID-19.

Марката за спортни облекла и обувки заяви, че работниците в нейната централа в щата Орегон ще се "изключат" от работа до петък, като висшите мениджъри насърчават персонала да пренебрегне всички работни отговорности, за да подпомогне психичното им здраве.

„Отделете време да се отпуснете, да се отърсите от стреса и да прекарате време с любимите си хора. Не работете“, каза старши мениджъра по глобалната маркетингова стратегия на компанията Мат Марацо в отворено съобщение до персонала, публикувано в платформата LinkedIn.

„След една (или две) години, различни от всяка друга, отделянето на време за почивка и възстановяване е от ключово значение за доброто представяне и поддържането на духа.“

Марацо признава, че „изминалата година беше тежка“, добавяйки, че персоналът трябва да отчете, че „всички сме хора“ и преживяваме травмиращо събитие.

Това поставя "Найк" сред все по-големия брой компании, които предлагат допълнителен отпуск или намаляване на служебните отговорности, за да се справят с бърнаут синдрома, причинен от работата вкъщи и постоянните видео разговори, които размиха границата между личния и професионалния живот.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови