Quantcast

Найджъл Фараж отново атакува ЕС, но поиска партньорство с Великобритания

OFFNews Последна промяна на 28 юни 2016 в 15:15 10041 13

Лидерът на Партията за независимост на Великобритания Найджъл Фараж затвърди в реч пред Европейския парламент негативната си нагласа спрямо съюза, но пожела установяване на близки отношения с Великобритания, след като кралството се отдели от него.  

"Не е ли забавно? Катога дойдох тук преди 17 години и казах, че искам да поведа кампания за напускане на Европейския съюз, всички се изсмяхте. Сега не се смеете, нали?", така евроскептикът откри хапливата си реч в Брюксел. 

Фараж заяви, че ЕС е в отрицание по въпроси като провалящата се валута и призивите на германския канцлер Ангела Меркел за приветстване на повече бежанци, които според него са довели до огромни разделения в държавите и между тях. 

"Много добре се справихте с политиката си да наложите бедност на Гърция, също добре се справихте със Средиземно море", нападна Фараж депутатите.

До думите му основната причина британците да гласуват за излизане от ЕС е това, че тихомълком и чрез заблуда на европейците им е наложен политически съюз, дори след негативния вот на французи и холандци за приемане на общоевропейска конституция през 2005 г., последван от тайното прокарване на Лисабонския договор.   

Известният с острия си език политик прогнозира, че Великобритания няма да е последният член, напуснал съюза. 

Главното лице на кампанията за излизане от ЕС се съгласи с призивите за бързо прилагане процедурата по член 50 от Лисабонския договор, чрез който островът трябва да се отдели от блока. 

"Знам, че никой от вас не е свършил добра работа през живота си или е работил в бизнеса или търговията, или пък е създал работно място", обърна се Фараж към присъстващите в залата и пожела зрели отношения между Великобритания и ЕС, базирани на търговията, която е от общ интерес за двете страни. Критичният лидер допълни, че отхвърлянето на смислена търговска сделка би довело до по-тежки последици за ЕС, отколкото за кралството. 

Британецът изрази желанието за постигане на безмитна сделка, след която Великобритания ще е ще е най-добрият приятел на ЕС в света. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9709

13

Маргарит

29.06 2016 в 10:25

"Тънкият въпрос, който никой не повдига е: с чии пари се извърши тази гигантска кампания за вкарването на цяла една нация в задънена улица - може би членски внос на партийката на евроскептиците, или с рушветите на лондонския кмет?"


Сорос?

13898

11

кикимора

28.06 2016 в 20:13

Що за глупав начин да започнеш преговори. Този е голям идиот.

7480

10

Plagiat

28.06 2016 в 20:02

И тук замириса.... на водка, на чесън... и на невчесън....
Та по темата:
1. "Не е ли забавно? Катога дойдох тук преди 17...."
дни и казах, че Исландия ще завери за 28 юни билетите на Англия за Англия "
всички се изсмяхте. Сега не се смеете, нали?"
2."Много добре се справихте с политиката си да наложите бедност на Гърция, също добре се справихте със Средиземно море"
Който е виждал беден грък да ми го изпрати на пълна издръжка. Даже ще го оставя пак нищо да не работи.
3. "Знам, че никой от вас не е свършил добра работа през живота си или е работил в бизнеса или търговията, или пък е създал работно място"
On leaving school in 1982, he decided not to go to university, but to work in the City, trading commodities at the London Metal Exchange.[12"> Initially, he joined the American commodity operation of brokerage firm Drexel Burnham Lambert,[14"> transferring to Credit Lyonnais Rouse in 1986.[14"> He joined Refco in 1994, and Natexis Metals in 2003.[14">
Борсата, кат тати.

8076

9

Bitler

28.06 2016 в 19:35

Всички станаха експерти и любители на ЕС.
Вие аджаба от къде знаете кое е по-добре за Великобритания.
Втората икономика в ЕС и петата икономика в света някакси не им трябва Румъния и България да им определя политиката.
Особено след като дебилите от ЕЦБ правят същото като Федералния Резерв.
Младите либерални фейсбук вегани и гейови им е тъжно, че не могат да прекосят ЛаМанша без документи. Да им имам проблемите.

7751

8

Big Smile

28.06 2016 в 19:32

Основният проблем на ЕС е, че в парламента му намират място хора като този горе на снимката. А той е цвете в сравнение с боклуците, които изпращаме ние....
Най-вероятно е дошло време за системни промени - когато немците разберат това, проблемите ще бъдат решени.
Тънкият въпрос, който никой не повдига е: с чии пари се извърши тази гигантска кампания за вкарването на цяла една нация в задънена улица - може би членски внос на партийката на евроскептиците, или с рушветите на лондонския кмет? Жални гладуващи руснаци - и за водка вече няма да имате ....

9709

7

Маргарит

28.06 2016 в 17:36

Може и да е големо, дебело овно, но явно така е зацапал положението, че никой не е можел да види какво става през прозореца и са му повярвали.

Дарк сайд ъф дъ форс, ама форс.

73928

6

El Commandante

28.06 2016 в 17:35

Тва не е реч на мъдър политик, детски работи са тва...

Вместо "видяхте ли бе, смотаняци некадърни" можеше да кажеш "съжаляваме че се стигна до тук, но просто нямаше друг начин" и да си постелеш добре за започващите преговори....ахмак.....

16374

5

Стринка Минка

28.06 2016 в 16:45

" Този да не е рубладжия? "

Не ве. Просто едно големо дебело овно, без което референдума щеше да е много повече в плюс.

9709

4

Маргарит

28.06 2016 в 16:27

Този да не е рубладжия?