Най-богатият мъж в Украйна Ринат Ахметов предава на държавата медийните си активи

OFFNews 11 юли 2022 в 18:08 16503 0

Ахметов

Снимка Архив

Ринат Ахметов

Украинският бизнесмен, считан за един от най-богатите хора в страната, Ринат Ахметов ще предаде на държавата медийните си активи, включително телевизионните канали Ukraine и Ukraine 24.

"Това решение беше продиктувано от влизането в сила на закона "За предотвратяване на заплахите за националната сигурност, свързани с прекомерното влияние на лица със значителна икономическа и политическа тежест в обществения живот (олигарси)".

Като най-голям частен инвеститор в икономиката на Украйна неведнъж съм заявявал, че не съм бил, не съм и няма да бъда олигарх.

Краткият шестмесечен срок, определен от закона за продажба на медийни активи, и руската военна агресия срещу Украйна не позволяват на SCM да продаде медийния бизнес при пазарни условия", обяснява решението си Ахметов.

По думите му тази седмица Медийна група Украйна ще се откаже от всички лицензи за ефирна и сателитна телевизия и от лицензите за печатни медии в Украйна в полза на държавата. Ще бъде прекратена и работата на онлайн медиите на групата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!