Нахлуване в ефир: Ердоган да дойде тук, ако му стиска, изкрещя жена в пряко включване от Адъяман

OFFNews 14 февруари 2023 в 17:32 8467 4

Снимка Скрийншот от Habertürk

Повечето медии в Турция "заглушават" гласа на недоволните, затова избликът на гняв в ефира на Habertürk се превърна в новина.

Здравна работничка с жилетка на Червения полумесец нахлу в кадър в предаване на живо на турската телевизия Habertürk и успя да изкрещи, че иска президентът на Турция Редежп Таип Ердоган да посети пострадалия от земетресението град Адъяман. В проява на отчаяние в стила на дръзкото нахлуване в студиото в Останкино след началото на войната в Украйна на Марина Овсянникова, жената разкритикува в ефир действията на властите и посочи липсата на висши представители на държавата в района след последните две земетресения.

Въпреки влизането на видимо разгневената медицинска работничка в кадър, Habertürk не спря предаването и не смени картината. „Адъяман беше оставен на произвола на съдбата в продължение на 3 дни. Хората умираха тук от студ и глад в продължение на 3 дни под развалините. Президентът трябва да дойде тук. Нека дойде и да види, ако му стиска (ако има лице)“, изкрещя младата жена, представил се като здравен работник, докато репортерката съобщаваше за събитията в Адъяман във включване на живо, разказва „Джумхуриет“.

Турция беше разтърсена от две земетресения с магнитуд 7,7 и 7,6 с център Кахраманмараш. Броят на загиналите досега надхвърля броя на загиналите при земетресението през 1999 г. и по данни към вторник по обяд вече доближава 32 хиляди души.

В района на земетресението беше обявено бедствено положение за три месеца, но хиляди граждани продължават да се оплакват, че помощта не може да стигне до тях, че екипите не са пристигнали в района, или са дошли със закъснение и, че държавата е безсилна. В този дух са изказванията на опозицията, чийто лидер Кемал Калъчдароглу, който е и вероятният кемалистки кандидат за президент на Народнорепубликанската партия каза, че управляващите са започнали медийна офанзива с представянето на земетресението за трагедията на последните 100 години за да прикрият невъзможността да се справят бедствието.

В този процес, коментира „Джумхуриет“, не остава незабелязано, че някои „новинарски канали“ „заглушават“ жертвите на земетресението, които критикуват правителството на ПСР или липсата на координация при предоставяне на помощта. На този фон избликът на гняв и безсилие в ефира на Habertürk се превърна в новина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

4

AntiZ

14.02 2023 в 21:38

И неволно се сетих как тулупа отиде да му се мазни преди изборите и как оня фес го посрещна. Как му е предавал турски опозиционери в нарушение на международните конвенции и правните принципи. Гнусна свинкя банкянска. А за турчина скоро слънчицето ще залезе завинаги.

865

3

Constanza

14.02 2023 в 20:54

Ами как да отиде, като го е страх от народната любов?

22548

2

dolivo

14.02 2023 в 20:38

Ердо е гнусно тиранично неуспяло футболистче, преобразило се на вярващ мюсюлманин. А колко окра като кмет, пък не му отрязаха ръчичките...

Дано се събуди народа, обран, утрепан от некачествено строителство и плиткоумни лозунги.

Изкла си академичните кадри, пръй икономика и безопасен живот.

345

1

Джендо Джедев

14.02 2023 в 18:52

Ердо е пътник, това на всички е ясно.