Надежда Савченко остава в затвора до 13 май

Сергей Антонов Последна промяна на 10 февруари 2015 в 17:51 5773 31

1/1

Снимка glavred.info

Украинският пилот Надежда Савченко остава в московски затвор до 13 май. Срокът на нейния арест беше удължен днес по искане на руския Следствен комитет.

33-годишната Савченко беше пленена от руски сепаратисти в Източна Украйна на 17 юли 2014 г., отвлечена на руска територия и арестувана за незаконно преминаване на границата.

„Надежда беше докарана в съдебната зала придружена от въоръжена охрана с ротвайлер”, съобщава в своя Туитър адвокатът на Савченко Николай Полозов. В съдебната зала присъстваха сестрата и майката на пилота, както и украински журналисти и народни представители.

Адвокатите на украинския пилот са предложили да се измени съдебната мярка за неотклонение на домашен арест в посолството на Украйна в Москва, но са получили отказ.

Надежда Савченко е отказала да прекрати своята гладна стачка, която продължава вече 60 дни.

На въпроса на съда дали има заболявания, тя отговаря: ”Няма да дочакате”.

„Надежда има невероятна сила на волята, макар че е много отслабнала и се държи с последни сили”, пише депутатът от партия „Батковшчина” Иван Крулко.

Савченко беше избрана за депутат във Върховната Рада и за украински представител в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), чиято сесия започва на 26 януари в Страсбург. Савченко трябваше да поучи дипломатически имунитет като член на украинската делегация, но това не се случи.

Една от причините Русия да прекрати участието си в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа бе отказът на Кремъл до освободи Савченко.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.02 2015 в 14:48

Нямаме нищо против да бъдем ОБЩЕСТВЕН ЗАЩИТНИК на старши лейтенант Надежда Савченко.

Според нас, тя е жертва на ПОЛИТИЧЕСКА РЕПРЕСИЯ, и НЕСПРАВЕДЛИВО ОБВИНЕНА. Не случайно попитахме дали има някъде подписка за нейното ОСВОБОЖДАВАНЕ, за да се включим. Никъде не се търси отговорност за ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ВОЙНСКИ ДЪЛГ.

MI-6 и BND не ги цитараме, защото те отдавна вече са само едни малки филиали, изпълняващи грязните поръчки на Компанията от ФАЩ.

FREE Nadiya Savchenko! FREE Nadiya Savchenko! FREE Nadiya Savchenko!

11.02 2015 в 13:12

Пропуснал си MOSSAD.

Ами че по тази линия и Ем Ай Сикс съм пропуснал... А какво да кажем за BND или Ен Ес Ай?
:)))))))))

Виждам прочел си и си прегледал "ВСИЧКО", ми да вземем да ти издигнем един инициативен комитет и да те конституираме за защитник на Надка тогава? Ма то няма по подготвен от теб в света бре! Не ли?
А когато ти поискат доказателства на думите ще караш само на заклинания: "впиянчените руски платени тролове да репликират наша скромност"

Кога се "прибира" г-н Стаев?

11.02 2015 в 12:13

Пропуснал си MOSSAD.

Старши лейтенант Надежда Савченко е НЕВИННА, обвиненията срещу нея - неловко скалъпени от ФСБ. Некадърниге рашки усетиха, че първото обвинение за наводка на стрелбата, (когато загинаха случайно двамата руски журналисти) се разпада.

Затова ѝ скалъпиха второ ФАЛШИВО обвинение - за уж някакво нелегално преминаване на границата. А в резерва готвят и трето - по брътвежите на някакъв мним "свещенослужител", който въпреки че е бил с качулка на главата по време на разтитите, се кълне, че тя била участвала в тях, защото я бил познал "по гласа". ПЪЛЕН АБСУРД.

Самият Путин призна на пресконференцията, че НИТО ЕДНО ОТ ОБВИНЕНИЯТА към старши лейтенант Надежда Савченко още НЕ Е ДОКАЗАНО, и той за момента е длъжен да приеме ПРЕЗУМПЦИЯТА ЗА НЕВИНОВНОСТ, докато обвинението не докаже по безспорен и категоричен начин своите твърдения, и съдът не ги приеме.

Много е тъпо впиянчените руски платени тролове да репликират наша скромност "Професор Балкански", който тук е доказал своята АКАДЕМИЧНА ДОБРОСЪВЕСТНОСТ и БЕЗПРИСТРАСТНОСТ, а и никой не може да ни обвини най-малкото в симпатии към ФАЩ и Четвъртия хилядолетен Райх.

FREE Nadiya Savchenko! FREE Nadiya Savchenko! FREE Nadiya Savchenko!

11.02 2015 в 10:52

С голямо удоволствие ще ви припомня какво сте писали след няколко месеца.
Ау-у-ууу ама те са я "арестували" щото е лесбийка!
Ти да видиш...

Измъчвала ли е УКРАИНСКИ ГРАЖДАНИ?
Твърдо да!
Има живи свидетели, които могат да потвърдят това в един съдебен процес.
Какво повече има да си говорим. Това е военнопрестъпник по всички писани закони.
Къде в това виждате нишката на хомофобия?
Тя не е виновна за смърта на двата руски журналисти, защото АЗ КАЗВАМ! Кой си ти?!
Резидента на КГБ за България? Или на ЦРУ?!
Абе я не се вземай толкова на сериозно.
:))))))))


А дали не си забравил че още чакам доказателства относно твърдението "... попада в плен 1 час преди смърта на 2-та руски журналисти"?

11.02 2015 в 09:02

"Изобщо правата кауза е несъвместима с подобни пропагандни лъжи." - за съжаление и каузата не е права, и пропагандните лъжи са част от ТРАДИЦИОННИЯ инструментариум.
Човек, който е бил в кухнята и на журналистиката, и на службите трябва да го вижда с просто око, освен ако няма предразсъдъци.
А отношението към военнопленника е като отношението им към войната - няма как да очакваш от страна, която води КУРВЕНСКА НЕОБЯВЕНА ВОЙНА, която през годините е избила милиони свои, да прояви към военнопленника отношение различно от това на най-долна терористична група.

11.02 2015 в 00:23

В допълнение - това че вероятно е лезбийка, вече не е престъпление дори в СССР 2.0. Това си е нейна лична работа.

И изобщо ако правилната кауза ще се подкрепя с подобни лъжливи обвинения - въобще не съм съгласен.

Много внимателно ще наблюдавам развитието на този случай, и ако не се реши по правилен начин, ще преоценя подкрепата си към руските претенции по украинския спор. Фалшификации тип КГБ/ЦРУ изобщо не са ми по вкуса.

11.02 2015 в 00:14

Изгледал съм ВСИЧКИ КЛИПОВЕ и съм изчел най-важното по темата за обвиненията срещу старши лейтенант Надежда Савченко. Наистина е постъпила доброволка, поради лични проблеми. И това няма никакво значение за вменяваните несправедливо обвинения.

Руснаците очевидно се опитват на скалъпят ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОЦЕС, съшит с бели конци. Понеже видяха, че се провалят напълно в приписването на евентуално нейно участие в смърта на двамата руски журналисти, ѝ повдигнаха второ обвинение за нелегално преминаване на границата. А сега вероятно подготвят и трето обвинение - за участие в измъчване на пленници, също доста неловко измислено.

Говори се, че просто я използват като коз в евентуална размяна, като сега изкуствено ѝ повдигат цената. Споменава се дори за възможно искане да бъде разменена за известния търговец на оръжие Бут. Няма да си кривя душата, че не вярвам Савченко да е виновна в приписваните ѝ обвинения. Изглежда много НАГЛАСЕНА ИСТОРИЯ. Мисля, че руснаците тук стъпиха накриво, и колкото по-бързо приключат с тази история, и я освободят под някакъв благовиден предлог, толкова по-добре. Изобщо правата кауза е несъвместима с подобни пропагандни лъжи. Омерзен съм

«Свободу Надежде Савченко!»

10.02 2015 в 23:02

Балканский, виждам доста сте затруднен, затова да ви предлагам да изгледате тези две клипчета. От разстояние на времето.
В това по собствените и думи ТЯ Е ДОБРОВОЛЕЦ:

http://youtu.be/2SnTu9RW_Uw


А в това вече е само украинка и "Я никогда не скажу, что русские плохие":

http://youtu.be/f6HNPibYbUU


Мдам... както казваше дядо ми: "Не кори жената за килограми, защото можеш да бъдеш укорен за сантиметри"

10.02 2015 в 22:27

До кога ще се занимаваме с тая лесбийка за която единственото останало удоволствие е да убива?

10.02 2015 в 22:05

Балканский, явно не сте гледали изповедта на Протоиерей Владимир Морецкий... ваша воля. Сега бих ви помолил да ми доставите доказателства за твърдението си "... попада в плен 1 час преди смърта на 2-та руски журналисти."
Блягодаря предварително.