Над 200 ракети са изстреляни от територията на Ливан след убийството на командир от ''Хизбула''

OFFNews 13 юни 2024 в 08:09 1342 0

Снимка Скрийншот/ Х

Пожари в Северн Израел

Стотици ракети бяха изстреляни вчера от територията на Ливан по Северен Израел часове след като при израелски въздушни удари беше убит командир от "Хизбула", предаде Асошиейтед прес. Израелската армия съобщи, че са засечени около 215 снаряда, някои от които са били свалени, но други са причинили пожари на няколко места.

"Хизбула" се зарече да ожесточи нападенията си след смъртта на 55-годишния Талеб Сами Абдула, който е най-високопоставеният член на групировката, убит от началото на боевете преди осем месеца.

"Врагът да ни чака на бойното поле", каза Хашем Сафиеддин, висш представител на групировката.

В последно време подкрепяната от Иран ливанската групировка започна да нанася удари все по-навътре на територията на Израел, с все по-нови и все по-съвременни оръжия. В началото на юни големи пожари обхванаха Северен Израел след ракетна атака на "Хизбула".

Същевременно израелската авиация също бомбардира цели дълбоко в Ливан, а в доклад на Human Right Watch се посочва, че Израел е използвал запалителни снаряди с бял фосфор върху жилищни сгради в най-малко пет града и села в засегнатия от конфликта Южен Ливан.

"Хизбула" обяви, че ще прекрати бойните действия срещу Израел само ако се стигне до спиране на огъня в Газа.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Иво Мирчев: Пеевски усети, че съдебната власт му се изплъзва и свали правителството