МВнР на Русия: Експулсирането на дипломати от посолството в София е поредната провокация

OFFNews 22 март 2022 в 13:02 1996 1

Снимка wikimedia

"Оценяваме това като поредна провокация и опит на България да се отличи в западното съревнование за бързо разрушаване на отношенията с Русия, без мисъл за последиците, националните интереси и очакванията на собствения народ." Това заявиха пред БНР от външното министерство на Русия, след като България експулсира 10 руски дипломати от посолството в София. 

От ведомството определят решението на София като безпрецедентен по мащабите си демарш.

Оттам отбелязват още, че това е осмият поред от 2019 г. случай на изгонване на руски дипломати от България, както и че съответните действия на българските власти "се предприемат под измислен предлог".

В позицията на руското външно министерство се подчертава, че „демаршът се вписва органично в нагнетяваната от натовските страни и Евросъюза истерия във връзка със специалната военна операция на Русия за защита на мирното население на Донбас, за демилитаризация и за денацификация на Украйна“.

Също така от ведомството изразяват благодарност към българските граждани, които „запазват имунитета си срещу антируската пропаганда, разбират същността на случващото се и на всеослушание заявяват несъгласието си с подобна недалновидна политика“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!