Москва въвежда задължителна ваксинация за служителите в сферата на услугите

OFFNews 16 юни 2021 в 13:38 2232 2

Снимка sobyanin.ru

Кметът на Москва Сергей Собянин съобщи, че в руската столица се въвежда задължителна ваксинация срещу COVID-19 за служителите в сферата на услугите, за да се противодейства на "драматичния развой" на епидемичната обстановка.

"Просто трябва да направим всичко по силите си да извършим възможно най-бързо масова ваксинация, за да спрем тази ужасна болест и да предотвратим смъртта на хиляди хора", призова Собянин в уебсайта си sobyanin.ru.

По думите му ситуацията с разпространението на вируса е драматична, в болници лежат над 12 000 души, което е повече от времето на миналогодишните пикове на пандемията.

"През последното денонощие от коронавирус починаха повече от 70 души. На никого не пожелавам такава смърт. Повечето от тези хора нямаше да се разболеят, ако се бяха ваксинирали срещу COVID-19. (...) Ваксинацията е личен избор... докато си седиш вкъщи или на вилата. Но когато посещаваш обществени места и се срещаш с други хора, волно или неволно ставаш съучастник в епидемиологичния процес, още повече, ако работиш в организация, която обслужва неопределен кръг от хора, при това в условия на епидемия. Това вече не е само твоя работа", написа в сайта си Собянин.

В Московския регион живеят над 20 млн. души. Над 1,8 млн. са напълно имунизирани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2994

2

Гражданин

17.06 2021 в 00:37

Къде са руските тролове, дето предсказваха, че у нас и в ЕС ваксините щяло да бъдат задължителни. Траят. Ясно защо.

15914

1

поп Дръвчо

16.06 2021 в 15:41

като не става с добро...
 
X

Да помогнем на украинските деца!