Москва се обиди на Хърватия, че нарича Путин военнопрестъпник

OFFNews 29 март 2022 в 11:23 3479 3

Русия е изпратила остър протест до Хърватия заради "обидни и необосновани обвинения" от външния министър Гордан Гърлич Радман към руския президент Владимир Путин, когото той нарече "военнопрестъпник", съобщи руското посолство в Загреб, предаде сайтът Индекс.

"Обидният език и необоснованите обвинения срещу президента на Руската федерация са абсолютно неприемливи“, се казва в изявлението.

Русия също протестира и смята за неприемливо това, че Гордан Гърлич Радман нарече избраното руско правителство „режим“ и публично пожела Путин да не остане дълго на власт.

"Имайки това предвид, руската страна изрази силен протест към Загреб. Такова безотговорно поведение на представители на хърватското ръководство разрушава тъканта на двустранните руско-хърватски отношения, които тази година отбелязват 30 години от установяването си", се казва в декларацията на Русия.

В нея властите в Загреб се призовават да се въздържат от причиняване на негативни последици за междудържавните отношения между Русия и Хърватия.

В съобщението, което е публикувано в официалния сайт на руското посолство в Хърватия, се подчертава, че е необходимо Загреб да се придържа към общоприетите правила на международна комуникация и дипломатическия етикет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

3

БотоксПутю

11.04 2022 в 01:35

Я бой де/Я Мутрофанова де.

2744

2

AAA

29.03 2022 в 12:37

Ей ,не доживяха бабите и дадовците ни падението на “Освободителя”

-60

1

офф бее

29.03 2022 в 12:15

Няма етикет. Когато някой е крадец, лъжец, масов убиец и психопат - това трябва да се казва ясно!
 
X

Да помогнем на украинските деца!