Москва: САЩ готвят план как да се реши дипломатическият скандал с Русия

ОFFNews 13 май 2017 в 21:24 7598 3

Вашингтон ще изготви предложения как да разреши ситуацията около руските дипломати в САЩ, след като в края на миналата година  администрацията на Барак Обама наложи санкции срещу руски структури и изгони 35 официални представители от страната. Това става ясно от изявление на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

"Американските партньори казаха, че ще изготвят своите предложение скоро, за да се започне конкретна работа по отблокиране на ситуацията", коментира Захарова, цитирана от ТАСС.  

През декември Барак Обама изгони 35 руски дипломати и наложи санкции на руското Главно разузнавателно управление (ГРУ) и Федералната служба за сигурност (ФСБ), които според администрацията са участвали в хакерските атаки преди изборите за президент през ноември. 

Наред с това американските власти затвориха две съоръжения, използвани от руското разузнаване в Мериленд и Ню Йорк.

Въпреки че тогава руският държавен глава отказа да отвърне с реципрочни мерки, в петък Русия заплаши от отговори, ако Вашингтон не върне отнетото дипломатически имущество. 

Мария Захарова отбеляза, че и в момента работата и свободното придвижване на руските дипломати в САЩ са нарушени. По думите й, за да отидат някъде, те трябва да подадат молби за разрешителни и няма гаранция, че ще бъдат допуснати. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

6

Red or Dead

13.05 2017 в 22:58

ХАХАХАХААА....гледам 3 броя БУНАДЯСАЛИ с ЯСНО изразена ЛИПСА на полова идентичност са се изцвъкали обилно...за сетен път....а доказания траверс 'педер@еЛенко' даже е завторил.......

63994

1

Red or Dead

13.05 2017 в 21:31

Йончев, искрени поздрави за избора на снимка.....ПРЕКРАСНА!!