Путин отказа да изгони американски дипломати

OFFNews 30 декември 2016 в 14:44 21416 17

Президентът на Русия Владимир Путин отхвръли предложението на министерството на външните работи да изгони от страната 35 американски дипломати в отговор на новите санкции на Вашингтон срещу Москва.

Според него администрацията на Барак Обама е обявила 35 руски дипломати за персона нон грата, за да предизвика реакция, но Русия няма да хване стръвта. 

"Запазваме си правото да отвърнем, но няма да паднем до нивото на тази безотговорна "кухненска" дипломация. Ще предприемем по-нататъшни мерки за възстановяване на руско-американските отношения на базата на политиката, която приеме администрацията на новоизрания президент Доналд Тръмп", каза Путин в изявление. 

Руският президент изрази съжаление, че колегата му от САЩ Барак Обама завършва мандата си по такъв начин, но му пожела весели празници. Владимир Путин отправи поздрави и към американците и Доналд Тръмп.

„Няма да създаваме проблеми за американски дипломати. Няма да гоним никого. Няма да попречим на техните семейства и деца да използват традиционните си места за почивка по време на новогодишните празници. Не само, но каня всички деца на американски дипломати, акредитирани в Русия, на новогодишни и коледни детски празненства в Кремъл“, каза още той.

По-рано министърът на външните работи Сергей Лавров съобщи, че е отправено предложение към Путин от Русия да бъдат изгонени 35 дипломати от САЩ, точно толкова, колкото руски представители Обама нареди да напуснат посолството във Вашингтон и консулството в Сан Франциско. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13056

23

Какавидков

30.12 2016 в 23:46

Vova вече получил потупвание по шолдера от Тръмпака.
Какой смарт гай несхватит че си правят ташками с него.

13056

20

Какавидков

30.12 2016 в 21:31

Дали местния самодържец на пропилата се и фалирала губерния щял да "изгони" дипломати почти не интересува никого.
И той някакси се сети че ще изглежда като вдигнала жабата крак да я подковат като коня.
Печели брошка.
Тръмпето вече стартира превъоръжаването скрит зад големи надежди, на което рюшнаците нито могат нито вече искат да се противопоставят.
Останалото и путя надоле към канафката с шише лосион за баня употребен вътрешно.


63994

17

Red or Dead

30.12 2016 в 18:27

““““.....по рейтинга разбирам че съм най-четения коментатор тук.““

Така е....и оня смърдела така се “успокояваше“...:))))))))))

11058

16

piton

30.12 2016 в 18:15

Балшой театр - Лавров самосиндикално официално поискал изгонването, а Путин добронамерено официално му отказва. Да се разплачеш от ... смях, не от умиление. Поредното доказателство, че руснаците са хванати в крачка и че всичко изнесено е истина. Сега в Кремъл се чудят как да размажат това, което са иза..ли, че да не мирише из целия свят ...

Но важното е да обявим, че сме добронамерени и ще позволим на американците да ползват забележителните места за почивка в Рассия - Коми (състезания по бързо рязане на дърва), Иркутск (почерпка с почисващ препарат на скромна цена) и други руски благинки в тайгата.