Москва отвъща на удара: Снима политкоректен клонинг на сериала Чернобил (трейлър)

OFFNews 07 юни 2019 в 13:21 24112 14

Сериалът на НВО "Чернобил" за броени дни се превърна в световен феномен. Оценките за него са най-високите възможни, по-високи дори от тези за легендарната тв поредица GoT, а в Москва страдат дълбоко и трудно могат да понесат шамара, разкрил тоталната неадекватност на Съветска Русия след трагедията.

Плеадата проправителствените медии сипят огън и жупел срещу хитовата тв лента, а Кремъл сериозно се притесни за продажбите си на ядрено оборудване след неочаквания успех на филма и...

Реши да отговори с контра филм, типично в стилистиката на познатите през последните години хибридки с московски адрес.

Така, Русия още тази година ще пусне свой клонинг сериал, посветен на бедствието в атомната електроцентрала. Снимките са по поръчка на телевизия НТВ с подкрепата на руското Министерство на културата.

Продукцията има амбицията да се конкурира с хитовата поредица на HBO, в която се разказва как Съветския съюз прикрива аварията, предизвикана от поредица човешки грешки.

И, естествено, в руския вариант на сериала ще разкрие сюжет за предполагаема ''западна намеса'' в трагедията.

Във фокуса на събитията ще бъде Украинският отдел на КГБ на СССР. А главният персонаж в сериала ще бъде подполковникът от военното контраразузнаване - Андрей Николаев, който пристига в Припят, за да намери опитен служител на ЦРУ, заподозрян в шпионаж.

Снимките на лентата са започнали още през 2014 година, но все още не са завършени. Лентата била замразена поради липса на пари. Сега обаче в условията на форсмажор се намериха.

Ето и трейлър, за който се твърди, че съдържа истински кадри от руската продукция, която ще има нелеката задача да се мери с продукцията на НВО:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

16

Стефан

07.06 2019 в 22:50

А японците не се справиха НИКАК. Просто чакаха реакторите да се достопят, и да потекат на тънки струйки към центъра на Земята. Точно по сценарият "Китайски синдром". Имаше такъв стар американски филм за предполагаема авария с реактор.
С което, и заразиха Тихият океан. За разлика от "жалкият СССР", който спасяваше и Европа, освен себе си, с цената на живота и здравето на войниците и работниците си. А също можеше да се дръпне, като японците, и да каже "а, много е опасно, няма кво да направим".

23293

15

Стефан

07.06 2019 в 22:12

Още по.
Тия реактори са си енергийно независими, това не е интересувало никого. В хода на планово спиране, са искали да проверят колко време угасващият реактор е можел да дава ток в паралела, демек в националната енергийна мрежа. Гръмнала го е чак третата смяна, след началото на експеримента. Същата, която го е започнала. Чудото е, че изобщо толкова време са успели да го държат сравнително стабилен - освен високо реактивна, тая система е и с ужасни хистерезиси. От тая история изобщо се появи нов том в учебника по реакторна физика, ма това е друга история. Тогава са появи лафа, че тоя верно е бил много голям физик, за да успее да реши в реално време даже неформулирана дотогава задача, и естествено смятана за нерешима. И достатъчно безотговорен, за да го направи.
А реакторът се е пръснал, когато са изключили барабан-сепараторите, понеже вече не им е стигал тока за тях. Тогава и са хвърлили всички гасящи пръти до долу.

77927

14

El Commandante

07.06 2019 в 21:31

От цялата раута само не разбрах кво общо има Путин с Чернобил...

23293

9

Стефан

07.06 2019 в 17:07

:))))) А в Чернобил реакцията не спря ли?
Върни се към учебника по физика за Х клас.

Катастрофата във Фукушима е била не просто ПРЕДВИДИМА, а ЗАДЪЛЖИТЕЛНА.
Единствено идиот може да сложи планина от реактори в прибойната зона на океан, който е най-сеизмично активният на планетата. В най сеизмично опасната му точка, и под колчетата, отбелязващи ИЗВЕСТНА, от хиляда седемстотин и не знам си коя година, максимална граница на прилив от цунами.

23293

8

Стефан

07.06 2019 в 16:52

Пробвай на български, щото руският ти е трудно разбираем.

Да, няма нужда от сравнение между авариите.
Чернобил е резултат от технически авантюризъм.
Фукушима - от идеен и проектантски идиотизъм.
Пенсилвания - от инженерен и експлуатационен идиотизъм.

11719

7

Краси

07.06 2019 в 16:29

Товарищ Путин явно съвсем е изперкал - не стига, че осраха цяла Европа с радиоактивни материали, ами сега и ЦРУ било виновно за глупостта на персонала в централата и за конструктивния дефект на реакторите им.
Във Фукушима имаше наистина непредвидимо по размери бедствие, ядрата на 2 или 3 реактора се стопиха, но нито един не се взриви, защото са така конструирани, че при липса на охлаждане, което става с тежка вода, реакцията спира. А имат и предпазни куполи.
Интересно кой ще им гледа филма, освен самите Soviet Sapiens.