Мощна руска атака с дронове по Киев, има пострадали

Украинските ПВО са свалили над 40 въздушни цели

OFFNews 25 ноември 2023 в 08:27 3613 3

Дронове

Снимка Укринформ

Най-малко двама души са били ранени в Киев при мащабна руска атака с дронове рано тази сутрин, съобщи Укринформ. Силите за противовъздушна отбрана свалиха над 40 въздушни цели, цитира агенцията Михайло Шаманов. 

"Към момента има двама пострадали в Соломянски район. И на двамата е оказана медицинска помощ на място", написа в Телеграм кметът на украинската столица Виталий Кличко. Той добави, че жилищен блок в квартала е пострадал от падащи отломки и че спасителите работят по изваждането на две жени от развалините. 

В същия квартал са регистрирани няколко пожара, включително един в детска градина, добави кметът.

Отломки от безпилотни самолети, свалени от украинската противовъздушна отбрана, са паднали и върху Печерски район. Според местните власти нападението е извършено с произведени в Иран дронове-камикадзе "Шахед". 

В Голосеевския квартал останките от дрон паднаха върху четириетажна жилищна сграда, спасителите пътуват натам, съобщи Униан. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

3

eagle60

25.11 2023 в 09:27

Това е на-голямата атака от този род от началото на войната. "Посвещава" се на деня, в който Украйна свежда глава и почита жертвите на голодомора! Няма такива други изверги като руските!

2099

2

Mateevk

25.11 2023 в 09:18

В.В.Путин - Другари, дайте да помислим как да спрете тази трагедия, която аз започнах и нямам намерение да прекратявам до пълната победа на руския мир в целия мир!

345

1

Джендо Джедев

25.11 2023 в 09:02

Човеколюбивият руски народ освобождава украинските си братя от нацистко робство... :D
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика