''Моля ви се, излезте да гласувате'': В Донецк се заключиха, за да не участват в референдума (видео)

OFFNews 23 септември 2022 в 15:45 10513 5

референдум
Дори скалъпените референдуми не вървят по плана на Кремъл.

Псевдореферендумите, които Русия организира на временно окупираните територии в Украйна, не минават никак добре за властите в Кремъл.

Местните колаборационисти, наети в изборните комисии, срещат заключени врати във всички области, в които се провежда допитването - Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област.

Видео от Донецка област, която доскоро сепаратистките настроения бяха най-силни, показва как сега ситуацията коренно се е променила. На запис, публикуван в Телеграм, се вижда как жена от изборната администрация обикаля улиците с микрофон и се моли на хората да излязат и да гласуват, но навсякъде среща заключени врати, а улиците са съвсем пусти.

Реакцията е напълно обяснима, защото войските на ВСУ са съвсем наблизо и изобщо не е ясно кога руските нашественици ще бъдат изтласкани и от тази област.

От днес до 27 септември в четирите украински области се провежда референдум за присъединяване към Русия, а местните власти нон стоп агитират за правилно гласуване, твърдейки че това са руски исторически региони, които нямат нищо общо с Украйна. Световната общност вече обяви, че няма да признае резултатите от вота.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

924

5

Diogen

23.09 2022 в 23:49

Тази може я бой да си изкара, я да я уцелят по тъпата кратуна с празна бутилка. Даже ненормалния Хитлер не правеше подобни панаири. Путлер скоро сигурно ще се събуди в усмирителна риза. Гномът става опасен и за себе си, може да се нарани :-)

2099

4

Mateevk

23.09 2022 в 18:29

Тези "референдуми" са апотеоз на руския цинизъм и абсолютно погазване на основни принципи и правила при подобни допитвания до народа. Правят го единствено, за да добавят във фалшивата приказка за тяхната тотално измислена нямаща нищо общо с истината "величествена" история, че имат основание да заграбят окупираните украински територии. Това е невиждана наглост и изплюване в лицето на всеки и на всичко, което може да има нещо общо с демокрацията. После ще повтарят като папагали, че е имало "референдуми" и хората са "пожелали" да се присъединят към Русия. Щеще да е пародия и фарс, ако всъщност не беше трагедия - за украинците, за руснаците, за целия нормален цивилизован свят. Пътят до това да се чуе волята на народа и тя да се зачете е съвсем друг и въобще ни минава през кръв и унищожение. Това обаче един заклет кагебист с дребно мислене и ръст никога не може да проумее.

2051

3

Propaganda

23.09 2022 в 16:44

Хаххахахахаххаха, бати жалката пародия. Като просекиня тропа, да убеждава за раския мир, а само псета я лаят.

Хубавото е, че лицето й се вижда и въз основа на това дано скоро бъде екзекутирана от украинските юнаци.

10298

2

AntiZ

23.09 2022 в 15:56

И дори след това, мършата песков ще рече, че референдумът е минал при висока активност и е напълно успешен. Тоя живот сме го живяли, този филм сме го гледали, руска долна измет! Бяхте ни го натресли половин век, с терор, с убийства, лагери, продажници селяндури и сега-техните деца и внуци...Баста!

345

1

Джендо Джедев

23.09 2022 в 15:55

Нищо, пак ще спечелят със 101.7%.