Quantcast

Могерини поиска основаване на Палестинска държава

OFFNews Последна промяна на 08 ноември 2014 в 14:57 4105 14

Федерика Могерини

Новият ръководител на европейската дипломация Федерика Могерини призова за основаване на Палестинска държава.

Тя заяви, че светът не може да си позволи нова война в Газа, предаде агенция „Франс прес”.

„Нуждаем се от Палестинска държава – това е крайната цел и позицията на целия Европейски съюз”, каза Могерини по време на посещение в Газа.

„Хамас” и Израел водиха 50-дневна война през юли и август, която коства живота на над 20 000 палестинци и на над 70 израелци.

Визитата на Могерини се провежда на фона на напрежението между Израел и палестинците в анексирания Източен Йерусалим и ежедневни сблъсъци.

Тя предупреди, че не само хората в Газа не могат да си позволят четвърта война, но и целият свят не може да си го позволи.

„Не можем само да седим и чакаме. Ако го направим, това ще продължи още 40 години. Трябва да действаме сега”, обяви новият върховен представител на ЕС за външната политика и сигурността.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.11 2014 в 12:21

полковник,
докато пишеш истината, ще се намери кой да я прочете.
Не обръщай внимание на екзактните, резняшки меки китки, както и на мазните балкански свини-путинисти.

Тая кака е наистина долно същество, но не мисля, че е сама в това. Сигурно вече са спретнали агитка, подхранвана от кой ли не, опитваща се да разбълбука ЕС в своя изгода.
За жалост, в последно време НАТО малко загуби скорост, иначе военните имат способността да откриват и да се справят с начеващи бубулечки.

09.11 2014 в 12:04

Тази екскравагантна идея е резултат от корозионният ефект на арабските петродолари върху най-слабото звено от ЕС - южноевропейските латински държави, симпатизиращи на т.нар. "палестинска кауза", в противоречие със здравия разум.

Колебливата подкрепа на обонговската администрация за Израел и мира в Близкия Изток направи арабеските още по-нагли и нахални, и готови да купуват продажни еврогейски политици, като високопоставената любовница на премиера Ренци, уредена от него на този синекурен пост в Брюксел.

Полковникът е прав, че в Европа има много проблеми с искащите независимост Шотландия, Северна Италия, Каталуния, Баския и др., и ЕС трябва да се занимава с тях, а не с Близкия Изток. Единствената демократична и цивилизована държава онзи регион си остава Израел, и не може и не трябва да се правят подобни опити мирният процес да бъде наложен отвън в ущърб на израелските интереси.

09.11 2014 в 12:04

С което аз не казвам, че тонът на Полковника ми харесва, а само го съотнасям с визираното ислямолевичарско явление.

09.11 2014 в 11:58

Flutter, пудро превзета, ето ти се "измъчи" :)))

Стойносттана това което казвам е константна и абсолютна, защото, както съм подчеравал преди много много години на няколко курса старши офицери - истината не е аритметична величина. И, отгоре на това, че съм нарекъл една миризлива левичароислямистка пачавра курва (или обратното значи че съм придал необходимите светлосенки, обем триизмерност на истината! Същото важи и за изчадието "баронеса" грозна до уродливост с изравнена емоционалност поразително тъпа, хитра като невестулка, безчувствена, пресметлива, сервилна просто...поразително тъпа и - вярвай, превзета госпожице, много точно знам какво пиша. А италиянската продажница е толкова необразована, некултурна колкото и Румяна Желева но малко по хитра и естествено, по влиятелна.

09.11 2014 в 11:54

Всеки, който е видял в какво превърна Брюксел Фреди Тилеманс със своята ислямосоциалистическа коалиция, ще оцени сравнително умерения тон на Полковника.

09.11 2014 в 09:43

Съгласен! Нищо обаче не каза за независим Кюрдистан! Между Турция, Сирия, Иран и Ирак....?

09.11 2014 в 08:12

полковнико, не знам кой въобще ще се измъчи да прочете ужасяващото просташко написаното ти изказване.Селяшкия ти изказ намалява стойността на всичко, което казваш.

08.11 2014 в 22:25

„…Тя заяви, че светът не може да си позволи нова война в Газа, предаде агенция „Франс прес”…“

А какво направи „светът“ за да не действат такива терористични организации като „ФАТХ“ (или „ФАТАХ“), „Хамас“, „Палестински ислямски джихад“, „Хизб Аллах“ (или „Хизбула“), „Народен фронт за освобождение на Палестина“ включващ и т. нар. „бригади на Джихад Джибрил“, „Мюсюлмански братя“, „Група на Абу Сайяф“, „Фронт ал-Нусра“ и много други подобни?
--------------------------------------------------------------

„…Нуждаем се от Палестинска държава – това е крайната цел и позицията на целия Европейски съюз”, каза Могерини по време на посещение в Газа…“

Вероятно е така, НО:
- КОЙ ще управлява тази държава?
- Кои ще бъдат границите на тази държава?
- Ще бъдат ли тези граници в съответствие с доктрините на горепосочените организации, някои от които в момента са действително властващи в палестинските територии и тероризират дори и собствения си народ?

08.11 2014 в 19:29

Този призив на Могерини не е случайно изречена фраза. Пред света днес има много опасни предизвикателства , но най-опасните са ИДИЛ и Украйна. Потушаването ба палестинският конфликт ще е един проблем по-малко пред този ба ИДИЛ.Трябва да сме наясно, че наистина света е изправен пред световна война и трябва спокойствие.