Младеж бе с куршум в главата 4 дни без да разбере

OFFNews 23 януари 2024 в 11:42 2248 2

Куршуми

Снимка GettyImages

21-годишен студент прекара с куршум в главата в продължение на четири дни, без да подозира за чуждото тяло. Така той е посрещнал новата 2024 г.

В новогодишната нощ Матеус Фасио бил в Рио де Жанейро. Той си спомня, че е бил ударен в главата "с нещо твърдо" и помислил, че това е камък.

Тъй като раната бързо спряла да кърви, не обърнал повече внимание на болката. Партито продължило, като компанията тръгнала към плажа. 21-годишният студент продължил да се забавлява.

Той изминава около 200 километра, за да се прибере в родния си град Хуис де Фора. По време на пътуването си обаче усеща крампи и изтръпване на дясната си ръка. Пътуването му отнема седем часа вместо обичайните четири часа и половина заради почивките, които си е правил.

Мъжът решава да се консултира с лекар и отива в частна клиника, където му правят компютърна томография на главата. Лекарите откриват куршум и Фасио е опериран по спешност.

"Ако куршумът беше проникнал само няколко милиметра по-навътре, цялата половина на тялото му можеше да бъде парализирана", коментира мозъчен хирург.

Възстановяването на Матеус ще отнеме 20-30 дни. Той приема случилото се като знак от съдбата.

"Миналия декември напуснах работата си и записах медицина. В болницата разбрах, че това е наистина нещото, което винаги съм искал", споделя той пред Globo.

Все още не е ясно как 9-милиметровият куршум е попаднал в главата му. Чуждото тяло е иззето и изпратено в лаборатория за балистични изследвания. Полицията разследва случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

2

Джендо Джедев

23.01 2024 в 16:47

Най-вероятно някой е стрелял във въздуха и куршумът е изгубил огромна част от кинетичната си енергия когато е ударил момчето. Едва ли става дума за рикошет защото тогава куршумът се деформира силно и дупката става голяма и едва ли ще остане незабелязана. Болката също е по-голяма заради по-големия обем на контузена тъкан.

705

1

Kalki

23.01 2024 в 12:47

Егати главата !
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки