Mитинг в подкрепа на Украйна в Белград

OFFNews 21 март 2022 в 11:39 3066 0

Снимка Danas

Няколкостотин души изразиха подкрепата си за Украйна и казаха "не“ на войната на митинг в центъра на Белград, съобщава БТА.

На митинга, организиран вчера от неформалната група "Руснаци, украинци, беларуси и сърби заедно против войната", бе отправен призив хората да отворят сърцата си за украинците, а големите вериги магазини да започнат кампания за събиране на помощи за пострадалите от войната в Украйна, предава сръбската агенция Танюг.

Събралите се поискаха от политиците в Сърбия да прекратят сътрудничеството с партиите, които са под прякото влияние на Русия, от медиите поискаха да не отричат военните престъпления, а от градските власти да премахнат от обществените места символа "Z", използван от руската армия, допълва агенция Бета.

Участниците в митинга се обявиха срещу разпространението на лъжлива и непроверена информация и настояха ясно и недвусмислено да бъде осъдена руската агресия в Украйна.

Събралите се скандираха "Не на войната", "Слава на Украйна" и лозунги срещу руския президент Владимир Путин.

Участващите в митинга носеха украински знамена и балони в цветовете на Украйна, както и транспаранти с надписи "Нека по света да господства мир и само мир" и „Помогнете ни да защитим дома си“, както и снимки на ранени хора и разрушени градове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл