Мистериозно убийство на двойка чужденци в Британска Колумбия

OFFNews Последна промяна на 23 юли 2019 в 16:07 5330 0

Снимка NEW SOUTH WALES POLICE

Канадската полиция разследва убийството на двама млади туристи, застреляни в северната част на Британска Колумбия, предава Би Би Си.

Властите съобщават, че 24-годишната американка Чайна Дийз и 23-годишният австралиец Лукас Фаулър са били открити мъртви. Бащата на момчето Стефан Фаулър е на висока позиция в полицията в Нов Южен Уелс и е пристигнал веднага в Канада с още двама свои колеги.

Самият той описва убийството на сина си и приятелката му като „любовна история с трагичен край“.

„Може да съм много опитен полицай, но днес стоя тук в ролята си на баща на жертвата“, казва той на пресконференция. В изявлението Фаулър добавя, че няма да се включи пряко в разследването.

„Имам опит и знам как протичат тези разследвания. Мога да кажа, че имам много голяма доверие на всички полицаи, които работят по случая.“

Семействата и на двете жертви разказват, че пътуването е било планувано.

„Те бяха светли и красиви души. Все още сме в шок и сме с разбити сърца“, казва Кенеди Дийз, сестра на Чайна.

Телата на жертвите са намерени до шофирания от тях син Шевролет от 1986, спрян в близост до горещите извори на река Лиард, които са популярна туристическа дестинация.

Свидетели казват, че са видели двойката край пътя, тъй като колата им е била развалена, но всичко изглеждало под контрол.

Полицията вече има изготвен портрет на мъж, който е забелязан да говори с Лукас на магистралата. Те молят за помощ гражданите за идентифицирането му и допълват, че стар модел на “Jeep” – Чероки.

Момичето и момчето се срещат през 2017 година в хостъл в Хърватия и се влюбва. Оттогава те пътуват по света заедно.

„Нашият син прекарваше времето си, пътувайки по света. Той срещна красиво младо момиче и двамата се влюбиха. Бяха страхотна двойка“, разказва бащата на момчето.

Полицията обмисля възможността тяхното убийство да е свързано с изчезването на двама тийнейджъри миналия петък. 19-годишният Кам Маклеод и 18-годишният Брайър Шмегелски оттогава са обявени за изчезнали. Техният изгорял кемпер е намерен на пътя край Дийз Лейк в петък - на 500 км от мястото, на което са открити Фаулър и Дийз. Трето тяло е било намерено изгоряло недалеч от кемпера на момчетата. Не е установено чие е, но полицията смята, че не е никое от тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови