Mистериозен купол е открит на плаж в Австралия

OFFNews 17 юли 2023 в 15:42 4750 2

Куполът

Снимка Екранна снимка

Куполът на плажа

Гигантски метален обект е открит от местни жители на плажа Грийн Хед, Западна Австралия. Полицията е озадачена от мистериозния „неидентифициран“ купол, съобщава Би Би Си.

Властите разследват предмета, за който към момента се смята, че не е от пътнически или търговски самолет. Той се третира като опасен и полицията призова хората да спазват безопасно разстояние. 

Очевидци казват, че цилиндърът е бил около 2,5 м широк и между 2,5 и 3 м дълъг.

Авиационният експерт Джефри Томас съобщи, че предметът вероятно е резервоар за гориво от ракета, която е паднала в Индийския океан през последните 12 месеца.

Австралийската космическа агенция не изключва възможността гигантският цилиндър да е паднал от „чужда космическа ракета-носител“ и уверява, че ще се свърже с други международни агенции.

Мистериозният купол на австралийски плаж се оказа част от ракета, може би индийска

Има и спекулации, че цилиндърът може да е бил част от MH370 - самолет, който изчезна край западното австралийско крайбрежие през 2014 г. с 239 пътници на борда, но Джефри Томас категорично отхвърля този вариант.

„Това не е никаква част от Boeing 777. MH370 се изгуби преди девет години и половина. Ако бяха от него, отломките щяха да са стари“, обяснява авиационният експерт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

1

Diogenes

17.07 2023 в 21:29

Що не питат тия хора, това си е казан за ракия. Сигурно някое наводнение го е отнесло в морето. Ако са вътре джибрите, могат да си ги доварят.
 
X

Да помогнем на украинските деца!