Мистерия: Откриха жена на недостъпен остров. Не знае как е попаднала там

Мая Младенова 21 септември 2021 в 12:38 25535 1

Жена с неизвестна самоличност е била открита на трудно достъпен хърватски остров, съобщиха международните агенции. Тя е в съзнание, но не може да посочи коя е и как е попаднала там.

На 12 септември жената била забелязана на остров Крък от лодкар, който подал сигнал в полицията.

До скалистия остров бил изпратен спасителен екип от 14 души. Спасителите достигнали до нея след гмуркане и изкачване от близо два километра до скалист участък, където е била намерена в близост до брега. Била с леки наранявания и драскотини, силно дехидратирана и омаломощена, не можела да се движи сама. Успяла да изпие едва няколко глътки вода. Екипът я пренесъл на носилка, а впоследствие е транспортирана до болница. В момента състоянието ѝ е стабилно.

Жената е на видима възраст около 60 години. Висока е около 165 см, с руса коса до раменете и сини очи, средно телосложение. Говори английски, но не си спомня коя е и как е попаднала на острова. У нея не са открити документи или мобилен телефон, а в близост не е имало автомобил. 

Районът е много скалист и на практика недостъпен по море или пеш, обясняват от полицията.

Сателитна снимка на острова/Уикипедия

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11730

1

Батко

21.09 2021 в 14:16

Това е като в криминале. Трафикантите на дрога могат да са брутални и тя всъщност отлично да знае кой и защо я е изоставил.