Министърка в Нова Зеландия катастрофира пияна и подаде оставка

OFFNews 24 юли 2023 в 12:16 1519 0

шофиране в нетрезво състояние

Снимка Pixabay

Шофиране в нетрезво състояние

Министърката на правосъдието на Нова Зеландия подаде оставка, след като е причинила катастрофа в нетрезво състояние,  съобщава Би Би Си. 

39-годишната Кири Алън е обвинена в непредпазливо шофиране и съпротива при арест. Няма данни за пострадали при катастрофата, която стана в столицата Уелингтън в неделя вечерта.

След ареста Алън е задържана за четири часа в полицейско управление, преди да бъде освободена. Тя трябва да се яви в съда на по-късна дата.

Тя е четвъртият министър от кабинета на премиера Крис Хипкинс, който напуска преди изборите през октомври, но ще остане член на парламента.

Министър-председателят Крис Хипкинс смекчи вината ѝ с думите, че Алън е била подложена на „изключителен емоционален стрес“.

Кири Алън е била в отпуск поради „лични проблеми“ и се е върнала на работа едва миналия понеделник. Проблемите вероятно са свързани с раздялата с партньора ѝ, която Алън потвърди миналия месец. Министърката е обвинявана в лоши работни отношения със служителите си.

В понеделник тя казва, че се е върнала в парламента, вярвайки, че може да балансира между предизвикателствата в личния си живот и работата си.

„Действията ми вчера показват, че не бях добре“, признава тя и добави, че ще обмисли бъдещето си в политиката.

Алън е била смятана за любимка в Лейбъристката партия. Тя е била спрягана за наследник на бившия премиер Джасинда Ардърн, която се оттегли от поста си по-рано тази година, преди Хипкинс да поеме поста.

Освен Алън и министърът на транспорта и имиграцията Майкъл Ууд подаде оставка през юни заради това, че не е разкрил възможен конфликт на интереси при притежаването на акции. Месец по-рано министърът, под чийто контрол са митниците, Мека Уайтири се присъедини към друга партия. Преди четири месеца вътрешният министър Стюарт Неш беше уволнен, след като се установи, че чрез него е изтекла поверителна информация.

Проучване на общественото мнение през април прогнозира конкуренция на предстоящите избори между лявоцентристката Лейбъристка партия и нейната основна опозиция Националната партия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!