Милионерът убиец Робърт Дърст издъхна в затвора

OFFNews 11 януари 2022 в 09:08 8186 0

Робърт Дърст

Снимка Getty Images

Робърт Дърст, август 2021 г.

Милионерът убиец Робърт Дърст почина в затвора в Калифорния на 78-годишна възраст, съобщи адвокатът му, цитиран от Би Би Си.

През септември 2021 г. американският наследник на недвижими имоти призна, че е убил приятелката си Сюзан Берман. Искал да я спре да говори с полицията за изчезването на съпругата му. Полицията позира, че Дърст е извършил още две убийства.

Адвокатът му Чип Люис потвърди, че Дърст е починал от "естествена смърт" и допълни, че клиентът му е страдал от няколко заболявания.

Дърст беше осъден на доживотен затвор през октомври за убийството на Берман, извършено през 2000 г., която беше и негова дългогодишна говорителка. Делото беше отложено с повече от година заради пандемията от КОВИД-19. Два дни след произнасянето на осъдителната присъда той беше приет в болница с КОВИД.

Семейството на Дърст притежава небостъргачи в Ню Йорк, има инвестиция и в Световния търговски център. 

Прокурори го обвиняват, че е убил и съседа си Морис Блек, докато е живял в Тексас, 9 месеца след убийството на Берман. Дърст твърди, че е застрелял съседа си случайно. След това обаче разчленил тялото му и изхвърлил частите. Арестуван е след 45-дневно издирване, докато си купувал сандвич в магазин в Пенсилвания.

Дърст беше заподозрян и за смъртта на съпругата си Кейти Дърст през 1982 година. Тялото й не е открито и до днес. Обявена е за мъртва официално през 2017 г. Срещу Робърт Дърст бе повдигнато обвинение за убийството ù миналия ноември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови