Меркел: Западът иска мир в Европа съвместно с Русия, а не срещу нея

OFFNews 07 февруари 2015 в 13:10 7431 28

Западът иска да гради безопасността на Европа съвместно с Русия, а не срещу нея, заяви германският канцлер Ангела Меркел по време на конференция за сигурността в Мюнхен, пише РИА Новости.  

Всъщност това е и първият коментар, направен от Меркел, след вчерашната среща между нея, президентът на Русия Владимир Путин и президентът на Франция Франсоа Оланд, която продължи 5 часа. Тримата дискутира възможните стъпки за прекратяването на конфликта в Украйна. 

                                 Снимка: kremlin.ru

"Никой не се интересува от новото разделение на Европа. Освен това, никой не се интересува от конфронтация, която води до все по-голяма ескалация.", коментира още канцлерът на Германия на днешната конференция. 

Американският милиардер и основател на "Отворено общество" Джордж Сорос заяви, че във връзка с конфликта в Украйна, Русия ще трябва да действа по-агресивно, защото "може да загуби всичко". 

По време на конференцията за сигурност в Мюнхен Сорос каза, че в момента Европейският съюз (ЕС) преживява труден момент, а Русия се самоутвърждава. 

"Бях там преди 25 години, когато Съветският съюз се разпадна, а ЕС излезе на преден план, намираше се в процес на развитие... Но сега, за съжаление, Европейският съюз е в процес на разпад, Европейският съюз вече не е единен и Русия все повече се самоутвърждава."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!