Меркел: Спрете да плашите народа с българите

OFFNews Последна промяна на 08 януари 2014 в 19:18 8142 5

Ангела Меркел

Канцлерът Ангела Меркел поиска дискусията за опасността от наплив на българи и румънци в Германия да бъде преустановена.

От сега нататък с този проблем ще се занимава само създадената за целта специална правителствена комисия. Комисията не е ориентирана към отделни нации, а е за всички имигранти в Германия. Това съобщи правителственият говорител Стефан Зайберт, цитиран от БНР.

Германия очаква около 180 хиляди души от България и Румъния, голяма част от които няма да са висококвалифицирани специалисти, търсени от фирми и концерни, а хора, които или никога не са работили, или са трайно безработни в страните си и търсят начини да се възползват от правото на свободно придвижване в ЕС.

Най-вероятно за председател на комисията ще бъде избран държавният министър по въпросите на имиграцията, бежанците и интеграцията Айдън Йозогюш. Тя е първият министър с имигрантски производ в германското правителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.01 2014 в 09:18

Причината Германия винаги да ни е търсила за съюзник през войните е че са ни ценили като войници..Наричали са българските войници-прусите на Балканите,защото прусите са били елитни войници!Също един немски генерал е казал:"Има три народа родени да бъдат войници-немци,българи и руснаци!!!Затова може би и до сега Германия в много неща ни удря по едно рамо!

09.01 2014 в 00:12

Ех че простаци! Опасността от наплив на българи в Германия е да не секне... и да останат без специалисти

09.01 2014 в 00:05

Да, да, да...опасността е наплива да секне

08.01 2014 в 21:15

Професур Балкански или Михаил Георгиев, професор в устата и академик в ануса твърди още, че ако патките, които са му влизали бяха от метал, този метал би стигнал за направа на тел с диаметър 6 милиметра и дълъг от Филиповци до Арман махала.
Вервате ли му?

08.01 2014 в 21:10

Абе квото и да е, ама две Световни Войни сме били съюзници с фрицовете, се ни дължат някакво уважение...пък и колко фройлайн са го получили българското уважение по черноморието де, та това е правилната линия...