Quantcast

Меркел призова германците да се борят срещу антисемитизма

Ивайло Анев Последна промяна на 15 септември 2014 в 16:06 2008 2

Снимка Reuters

Ангела Меркел по време на демонстрацията в Берлин

"Германия ще направи всичко по силите си за борба с антисемитизма", каза канцлерът на Германия Ангела Меркел в реч на многохиляден митинг в Берлин , предаде Ройтерс.

Меркел рядко присъства на демонстрации, но този път се присъедини към президента Йоахим Гаук, вицеканцлера Зигмар Габриел, лидери на еврейската общност и християнски лидери на митинга пред Бранденбургската врата, отбелязва Ройтерс.

Самият митинг, организиран от Централния съвет на евреите в Германия, е нещо необичайно. Те обикновено се придържат към дискретност, но лидерите на общността обясниха, че евреите се чувстват застрашени от изблика на антисемитизъм след конфликта в Газа. Антисемитски лозунги по време на протестите срещу израелската офанзива, приписвани главно на по-нови аралски и турски имигранти, предизвикаха остро възмущение.

В обръщение към участниците в митинга на Бранденбургската врата Меркел заяви, че насилието срещу евреите в Германия е атака срещу цялото общество. Страната няма да търпи това, добави канцлерът.

Меркел не пропусна да отбележи, че в Германия се налага всяка еврейска организация или институция да бъдат под полицейска закрила през последните години, а това дълбоко я тревожи.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.09 2014 в 20:31

Браво на Меркел! Тя е единственият политически лидер в Европа, който който се държи адекватно. Тази жена e принципна и има характер. Жалко, че няма други като нея. Камерън се свива като мишка и миналата година спря Памела Гелър и Робърт Спенсър (които популяризират опасността от исляма) да присъстват на възпоменанието на убития барабанчик Лий Ригби.

Двама ислямистки главорези заклаха публично Лий Ригби, обаче Камерън заяви, че това няма нищо общо с исляма. А веднага след убийството, единият главорез крещеше пред камерата на една случайна минувачка "Алаху акбар!", размахваше окървавения си нож и цитираше сурите от корана, които нареждат на мюсюлманите да колят неверниците.

За съжаление, с изключение на Меркел, в Европа вече няма лидери. За САЩ да не говорим. Г-н Барак Хюсейн Обама е на страната на исляма и по-често се занимава с голф, отколкото с външна политика. В подобна среда Хитлер е поискал Судетите, и евпорейските лидери са го оставили да си ги вземе. После Хитлер се е развихрил, защото не е имало кой да го спре. Сега става същото с исляма.

15.09 2014 в 17:59

Да видим дали някой ще се обади така за полицейска закрила на поддържащите ISIS организации, който между другото съществуват вече в Швеция, Дания...