Меркел: Ислямът е част от Германия

ОFFNews Последна промяна на 01 юли 2015 в 21:50 8554 23

Снимка AP

Ангела Меркел по време на ифтара.

Ангела Меркел стана първият канцлер на Германия, който присъства на религиозната мюсюлманска вечеря ифтар, съобщи "Заман".

Там тя повтори мнението си, че ислямът е част от Германия и призова за по-голямо доверие между религиите и уважение спрямо исляма в Германия и Европа. Тя каза, че увеличаващият се брой терористични нападения по света нямат общо с исляма и е жалко, че му се приписват.

Меркел не одобрява дискриминацията спрямо немските мюсюлмани и се противопостави на тези, които се отнасят към тях с подозрение заради религията им. 

"Омразата, расизмът и екстремизмът нямат място в тази страна. Ние сме държава, основана на демокрацията, толерантността и отвореността към света", заяви през януари тази година канцлерката. По време на ифтара тя повтори думите си и подчерта, че нападенията над религиозни храмове са "удар срещу всички нас", срещу свободата и демокрацията.

Меркел проведе вечерята заедно с редица германски политици от турски произход като интеграционния министър Айдън Йозогюз, както и такива от еврейски.

Въпреки че това беше първият ифтар на канцлерката, тя смята да го посещава всяка година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.07 2015 в 16:06

До: Чесън

Турция при Ердоган върви твърдо в посока на мракобесие и краен ислямизъм. Там официално е забранено да се проповядват религии различни от исляма. Така че там немюсюлманското население е под 0.1 процента.

Ислямистите редовно пребиват, убиват и изнасилват чужденци и представители на ИСЛЯМСКИ секти, които те считат за неверници.

През 2010 един изрод, шофьор, обезглави един епископ (Luigi Padovese) и турското "правосъдие" смекчи присъдата на изрода, защото "епископът предложил на шофьора хомосексуална връзка"! Не че представиха доказателства за това. Само го твърдяха. В ислямския съд свидетелството на неверник няма сила, така че е важно какво казва подсъдимият и неговите кошаревски свидетели.

Ето една статия за убийството на епископа: http://www.frontpagemag.com/point/175116/turkish-muslim-who-murdered-catholic-bishop-while-daniel-greenfield

02.07 2015 в 20:43

полковник, има и някои светли лъчи, например реставрацията на някои православни храмове от турската държава.
Не, че това ще върне жертвите от атентата, но показва, че там някъде има хора, които мислят като теб.

02.07 2015 в 20:23

Съжалявам в бързината вместо ЛУДВИГ ЕРХАРД, "гумения канцлер" съм написал ЕРХАРД Шрьодер - едно мекере, аннтиамериканец и леке! За което се извинявам:)

02.07 2015 в 20:16

@чесън. "2. Опитваме се да живеем заедно."? Нямам спомен в контекста на тази точка която и да муслиманска свиня - шах, сатрап, емир, султан, президент или каквато и да е гнусоч от проклетия муслимански свят да е казал нещо симетрично на казаното от мекерелката, нещо например: "Християнството е част от Иран" Или "Атеизма е част от Пакистан." И факта, че на апела ми да помним Гара Буново, убитите дечица и майки има минуси - говори, че във всеки обществен кенеф трябва да има Коран нарязан на листи, за да си бършат хората гъза с него! Исляма е отровен скорпион! Черна мамба, пясъчна гюрза!
Германия нямаше да е това което е И без Италианските, Португалските, Гръцките, Кюрдските гастарбайтери. Не само турските! И най вече, нямаше да е това без "гумения" Герхадр Шрьодер, архитекта на "народния капитализъм" и успеха на германците. Но за съжаление - работата не спря само с него и сега плодовете на неговото визионерство са смрад - джамии и паразити на гърба на трудолюбивия геррманец.

ПОМНЕТЕ Гара БУНОВО! 15 март 1985! БЯХА ИСЛЯМИСТИ!

02.07 2015 в 16:46

Прав е бил Чърчил, че Германия трябва да се бомбардира на всеки 50 години.

02.07 2015 в 13:20

Исляма и христянството са човеконенавистни философии.

Бърз преглед на човешката история лесно го доказва.

02.07 2015 в 11:40

полковник, помним. А на сетне? Има два варианта:
1. Изграждаме желязна завеса
2. Опитваме се да живеем заедно.
Как точно предлагаш да се случи първия вариант?
Напомням само, че Германия днес нямаше да е това, което е, без турските гастербайтери.

02.07 2015 в 11:16

ПОМНЕТЕ БУНОВО! 15 март 1985! БЯХА ИСЛЯМИСТИ!

02.07 2015 в 10:00

ДЖОРДЖ ХОРТЪН, „Погубената Азия“ (The Blight of Asia)
Авторът е бил американски консул в Смирна (Измир) по време на турските зверства в Мала Азия. Описал е чудовищното изтребление на гърци и арменци, извършено от младотурците през 1909 – 1922 г.

Източник: http://www.myislam.dk/articles/en/horton%20h05-persecution-of-christians-in-smyrna-district.php

Гоненията срещу християните в Смирна и областта (1911-1914)
Глава 5


През 1911 г. ме прехвърлиха в Смирна. Там останах до май, 1917 г. , когато турците прекъснаха отношенията си със Съединените Щати. В периода 1914 – 1917 отговарях за интересите на Антантата в Мала Азия и бях в близък контакт с Рахми Бей, известен и хитър човек, който беше генерал-губернатор {валия} там по време на войната.

{снимка: Рахми Бей, генерал-губернатор на Смирна.}
Никой не притесняваше гръцките поданици в Мала Азия, защото както ми обясни Рахми Бей, Цар Константин беше на практика съюзник на Турция и спираше влизането на Гърция във войната.
От друга страна раята, т.е. поданиците на Отоманската империя (Високата порта) бяха третирани по отвратителен начин. Тези хора бяха майсторите-занаятчии, търговци и еснафи от градовете, и опитни и прогресивни земеделци. Именно тези земеделци започнаха да отглеждат прочутия сорт Султанина за стафиди, въвеждаха нови методи за отглеждане и сушене на тютюна, и пак те строяха модерните къщи и хубавите градове. Тези хора много бързо изграждаха цивилизация, която в един момент щеше да достигне класическия период на йонийската цивилизация.

Срещу тези хора беше обявен тотален бойкот – само като начало. Разлепиха плакати, които призоваваха мюсюлманите да изтребват раята. Плакатите бяха навсякъде в училищата и в джамиите. В турските вестници започнаха да излизат агресивни статии, които призоваваха читателите си да извършват гонения и кланета. На среща на дипломатическия корпус се взе решение да посетим валията и да обърнем внимание на Негово Превъзходителство, че тези статии са опасни и подтикват към действия, които може да нарушат спокойствието в тази мирна провинция.

Всички консули взеха участие в тази визита, с изключение на германския представител, който заяви, че не може да направи такава стъпка без да е изрично упълномощен от своето правителство. Това поведение на германския представител на място е поредното доказателство за твърденията, че Германия до голяма степен, заедно с със съюзника си Турция, е еднакво виновна за депортирането и клането на християните. На практика не остават особени съмнения, че Германия е вдъхновител на експулсирането на отоманските гърци от Мала Азия в този период, като една от предшестващите стъпки във войната, която германците подготвяха.

Жестокото експулсиране и терор, убийствата и насилието срещу раята по крайбрежието на Мала Азия и досега не са получили дължимото внимание. Това насилие носи всички белези и мащаби на война {срещу местното население}, и за него се твърдеше, че е "неизбежна част от войната". Малцина се съмняваха, че Турция и Германия са съюзници по време на войната и че между тях има пълно сътрудничество. Детайлно проучване на този въпрос може да се намери в Публикация № 3 на Американско-елинското Общество от 1918 г. {Publication No. 3, of the American Hellenic Society, 1918}. Според това проучване, един милион и петстотин хиляди гърци са прогонени от домовете си в Тракия и Мала Азия, а половината от тази популация е загинала - подложена на масовото депортиране, безчинства и глад.

Гореспоменатите статии в турските вестници, които подстрекаваха към насилие, се появиха неочаквано и без всякаква причина. Те съвсем явно бяха инспирирани от турските власти, и чудното е, че дори невежите турци не разбираха това.

Започнаха да печатат евтини литографии - толкова недодялани и примитивни, че явно се произвеждаха по места. На тях бяха изобразени гърци, които посичат турски пеленачета, разпорват коремите на бременни мюсюлманки, както и други напълно измислени сцени, нямащи нищо общо с реални събития или с реални обвинения, предявени където и да било. Разлепваха ги в джамиите и училищата. Тази кампания незабавно даде плодове и насъска турците към убийства, което не е трудно да се постигне {с турчин}.

В Смирна и Солун започнаха серии спорадични убийства. Във всеки сутрешен вестник списъкът на убитите беше между 12 и 20. На път към лозята си селяните бяха отстрелвани от турци, скрити зад дърво или камък. Сещам се за един особено жесток случай: Двама младежи, които наскоро бяха завършили гимназиалното си образование, отишли в лозето да прекарат нощта в coula (къща в провинцията). През нощта им почукали на вратата и ги посекли на прага с брадви. Накрая, раята – няколкостотин хиляди души, бяха прогонени от земеделските си стопанства и селата.

Част от тях бяха депортирани във вътрешността, но мнозина успяха да избягат на съседните островчета с помощта на лодки, а от там се разпръсваха някъде из Гърция. Няколко хиляди турци унищожиха целия регион, който гърците бяха облагородили и превърнали в плодородна земя - от Пергам надолу до бреговете на Лидия.
Аз {по-късно} обиколих целия регион и с фотоапарата снимах разрушени села и чифлици. Козите сега бяха станали господари на предишните процъфтяващи, грижливо гледани лозя. Цели акри насаждения бяха изкоренени и използвани за огрев.

Повечето християнски къщи в Мала Азия са с дървена конструкция. Скелетът се прави от дърво, за да държи каменната зидария при земетресения. Турците събаряха тези къщи по следния начин: препречваха греда от вътрешната страна на прозореца или входната врата, с въже връзваха от едната страна гредата, а от другата вол или бивол. Турчинът се заселваше в една такава къща или с жена си, или с козите и кравите, и после събаряше всички съседни къщи в радиуса около него. Когато този радиус станеше прекалено голям и следователно неудобен, турчинът се преместваше в центъра на друга група къщи. Целта на това нещо беше дървеният материал от разрушените къщи да се ползва за огрев.

И в този момент, и по време на Световната война {Първата световна}, турците привикваха раята в армията и ги третираха като роби. Не им даваха оръжие, но ги караха да правят окопи и друга подобна работа, обаче не им даваха нито храна, нито дрехи, нито място за спане, така че голяма част от християните измираха от глад и от тежките условия.

Един особено интересен момент беше, когато се изграждаше "Голямата турска библиотека" в Смирна. Този момент говори много за манталитета на тази раса {турската}. Християните бяха използвани за работна ръка, а надзирателите естествено бяха турци, въоръжени с камшици. Когато един ден обърнах внимание на Рахми Бей, управителя на Смирна, че на неговия роден език няма толкова много книги, които да оправдаят това голяма начинание, той отвърна:
Първо трябва сграда. Като имаме сграда, книгите за нея ще се появят, а ако не се появят, ще преведем немски книги на турски език.
Сградата така и не беше довършена, а и книгите {на турски} не бяха написани.

/снимка: Дългият поход към смъртта. Депортиране на християните от домовете им през пустинни местности, за да умрат от изтощение./

02.07 2015 в 08:28

German School: Girls Must Dress Modestly To Avoid Offending Muslim Refugees

https://www.opposingviews.com/i/world/german-school-girls-must-dress-modestly-avoid-offending-muslim-refugees

Germany: 80% of Turkish Muslims Claim Welfare Payments

http://www.europeanguardian.com/81-uncategorised/immigration/222-germany-80-of-turkish-muslims-claim-welfare-payment s


African Immigrants Say We Have a Right to Be in Germany

https://www.youtube.com/watch?v=mpJ9h2E3bf8

Хайл МултиКулти!