Мей: Вярвам, че мога да постигна сделка за Брекзит, която парламентът да подкрепи

OFFNews 12 февруари 2019 в 17:26 1630 0

Вярвам, че мога да постигне сделка за Брекзит, която Парламентът да подкрепи, за да може Великобритания да напусне ЕС на 29 март. Това заяви британският премиер Тереза Мей.

В Камарата на общините, където информира депутатите за дискусиите с ЕС, Мей отново каза, че не смята, че митнически съюз, какъвто е предложен от опозиционната Лейбъристка партия, е път към гарантиране на споразумение, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Преговорите са в решителна фаза и сега всички трябва да сдържаме нервите си, за да постигнем промените, за които Камарата настоява и да реализираме Брекзит в предвидения срок", каза Мей.

"Като получим промените, от които имаме нужда за "предпазния механизъм", като защитим правата на работниците и околната среда и повишим ролята на парламента в следващата фаза от преговорите, вярвам, че можем да постигнем сделка, която Камарата ще подкрепи".

Мей каза още пред депутатите днес, че "се нуждае от време", за да обсъди с ЕС промените в споразумението за Брекзит, сключено с Брюксел, така че да удовлетворява британските депутати.

Мей изтъкна, че иска депутатите от всички политически сили да подкрепят сделката, която тя сега се опитва да постигне, като се мотивира с нуждата от одобряване на още закони, които да подготвят излизането на Обединеното кралство от ЕС.

"Всъщност, според мен, е в интерес на този парламент и в интерес на одобряването на закони, да има убедителен вот от цялата камара", каза Мей пред парламента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови