Quantcast

В ада има специално място за вас! Туск избухна срещу привържениците на Брекзит

OFFNews Последна промяна на 06 февруари 2019 в 15:17 6892 6

Снимка ЕП

Посред все така трудните преговори за Брекзит и наближаващата дата на излизането на Великобритания от ЕС председателят на Европейския съвет Доналд Туск избухна словесно срещу привържениците на Брекзит.

"Има специално място в ада" за "тези, които рекламираха Брекзит, без дори да имат скица на план как да стане безопасно", заяви той, пише Би Би Си.

Туск направи мрачното си изявление след разговори с ирландския премиер Лео Варадкар в Брюксел. Най-критичната точка от преговорите остава границата с Ирландия. ЕС ще настоява за подкрепа от Ирландия за всяко споразумение с Великобритания за излизането от Съюза, с оглед запазването на мира. И въпреки това той и Вардакар са готови за "възможно фиаско" или Брекзит без сделка.

Малко след гневното изказване на Туск то беше публикувано и в официалния му профил в Туитър:

"Знам, че все още има много хора във Великобритания и на нашия континент, както и в Ирландия, които искат преразглеждане на това решение. Винаги съм бил с вас с цялото си сърце. Но фактите са недвусмислени. В момента позицията на британския министър-председател и лидерите на опозицията изключват този въпрос. Днес няма политическа сила и няма ефективно лидерство в полза на оставането. Казвам това с неудоволствие, но не можете да спорите с фактите", допълва той.

Тереза Мей - която подкрепаше оставането на Великобритания в ЕС по време на референдума от 2016 г. - трябва да пристигне в Брюксел в четвъртък в опит да постигне промени в постигнатото споразумение с ЕС за оттеглянето, които, смята тя, биха помогнали за приемането на сделката от британския парламент. Това обаче е малко вероятно - през декември останалите 27 страни членки на ЕС решиха, че споразумението, което вече беше отхвърлено от парламента във Великобритания, "не е отворено за предоговаряне".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

6

alienvv

07.02 2019 в 17:21

тоя се взе много насериозно бе...ама да не вземе да падне в ада останката от ЕС...аман от капацитети...

3000

5

mladenec

06.02 2019 в 21:18

Доналд Туск си е с нацистки корени....това кой ли го не знае...Не му обръщайте внимание на човека...........)))))

3774

4

ЛАФЪРДИЕВ

06.02 2019 в 18:45

А!!! Не са притеснявай Тускчо.. Коментарите в Англия за теб не са по-различни.. Вече има публикации: "На Острова разкъсват „подлия евроманиак” Доналд Туск"...
Ти по са кахъри за евроскепцизма в родната ти Полша дет са надига.. Че и сънародниците си май при привържениците на Брекзита скоро ша пращаш..

7671

3

Hissarion

06.02 2019 в 17:13

Хайде аман с Вашия Брекзит! Като искат да си ходят хората - пускайте ги и да се махат. То не беше драма, не беше чудо! Да бяхте викнали Тити Папазов да води драматизациите, като не можете да се оправите.

27639

2

sottozero

06.02 2019 в 16:47Бахти базедовото джудже.
В канала!