Мей излезе с танцувална стъпка под звуците на Dancing Queen на ABBA пред консерваторите (видео)

OFFNews 03 октомври 2018 в 16:48 2922 0

Британският премиер Тереза Мей излезе с танцувална стъпка под звуците на хита на ABBA Dancing Queen за речта си на годишния конгрес на Консервативната партия в Бирмингам. 

„Ще трябва да ме извините, ако кашлям по време на речта. Бях будна цяла нощ, за да залепя декорите на сцената”, пошегува се Мей в началото на речта си, визирайки миналогодишната си реч, когато кашляше постоянно, комик ѝ връчи формуляр за уволнение, а букви от лозунгите, закачени зад нея, паднаха на сцената.

Излизането ѝ с танцувална стъпка пък дойде след шегите по неин адрес в социалните мрежи, след като показа на всички, че не може да танцува, по време на посещение в Южна Африка.

В днешната си реч Мей подчерта, че ако Великобритания напусне ЕС без споразумение, отначало ще ѝ бъде тежко и това ще е "лош резултат" и за Лондон, и Съюза, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Тя призова съпартийците си да се обединят и да ѝ помогнат да сключи сделка с ЕС.

"Великобритания не се бои, ако трябва, да напусне без сделка", подчерта Мей.

Четиридневният конгрес мина под знака на разделението по повод предстоящото излизане от ЕС, а Мей бе разкритикувана за начина, по който води преговорите, както от проевропейското, така и от евроскептичното крило в Консервативната партия.

Само шест месеца преди Великобритания на напусне блока на 29 март, преговорите с ЕС са в задънена улица, а Мей е поставена в трудно положение и принудена да маневрира между привържениците на твърдия Брекзит като Борис Джонсън и тези, които искат да запазят по-близки отношения с най-големия търговски партньор на Великобритания.

Джонсън, който подаде оставка като министър на външните работи през юли, вчера обра овациите на 1500-те делегати, когато нарече "възмутително" предложението на Мей за тесни икономически отношения с ЕС след Брекзит.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!