Медведев: НАТО няма да се намеси при руски ядрен удар по Украйна

НАТО: Всяко използване на ядрено оръжие от страна на Русия би имало безпрецедентни последици за Русия

OFFNews 27 септември 2022 в 11:55 11898 19

Медведев

Снимка Архив

Дмитрий Медведев

НАТО няма да се намеси, ако Русия прибегне до ядрено оръжие в отговор на украинската агресия и Киев трябва да осъзнае това поне отчасти.

Това обяви в Телеграм зам.-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

"Русия има право да използва ядрено оръжие, ако това е необходимо. При определени предварително случаи. В строго съответствие а Основите на държавната политика в областта на ядреното възпиране", пише той.

В поста си Медведев предлага "да си представим, че Русия е принудена да употреби най-страшното оръжие срещу украинския режим". Той обяснява, че този режим е извършил "мащабен акт на агресия" и е "опасен за съществуването" на Русия.

"Допускам, че НАТО няма да се намеси в конфликта при такова развитие", заключава бившият руски президент.

По думите му за западния алианс сигурността на Вашингтон, Лондон и Брюксел е "много по-важна от съдбата на никому ненужната и загиваща Украйна". Медведев изразява убеждението си, че "задокеанските и европейските демагози" нямат намерение да загиват в ядрен апокалипсис" и е добре "властите в Киев поне частично да осъзнаят този печален извод".

"Всяко използване на ядрено оръжие от страна на Русия би променило из основи характера на конфликта и би имало безпрецедентни последици за Русия", се казва на сайта на НАТО в отговор на въпроси за помощта на Алианса за Украйна, публикуван на 23 септември. 

Още преди седмица главният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също даде да се разбере, че съюзниците ще отговорят подобаващо на евентуален ядрен удар на Русия в инервю пред Ройтерс:  

"Ще направим така, че в Москва да няма недоразумения относно сериозността на използването на ядрени оръжия. ... И това е причината, поради която в комуникацията си с Русия толкова ясно разяснявахме безпрецедентните последици и факта, че ядрената война не може да бъде спечелена от Русия"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9030

19

Ivan Terziysky

28.09 2022 в 05:47

А бе Путкин не каза ли, че някои другари налитат твърде много на чашката? Е тоя що се прави на ударен?

2805

18

Едър Вредител

28.09 2022 в 05:19

Хихи тоя вермни много кухо парче скара русия с израел,дега плаши с Ядрено оръжие,2 неща на тъпия назначен чекист не са му ясни. Първото в украйна живеят най много евреи в Европа,второ дали моссад ше истави руската пиянска чекия да пусне ядрено оръжие и да избие единиверците им по мое мнение понеже юдаизма е религия не националност,скоро им отупаха базата в сирия така че щъркел не може да кацне не самальот и може като никита кукурузин с фамилия хрушчов да ги ритнат за 24 часа с боток жуже ше ги измъкнат като глисти от буца пръст от бункера. Засранеца се чуди къде да ходи

-1495

17

zuIjin

27.09 2022 в 23:44

На този ретард синчето му ще се мобилизира ли?

2159

16

Kilca

27.09 2022 в 21:07

Така докато му гледам кривата физиономийка, в мен изниква въпроса-дали прави френска любов на Путаранин?

924

15

Diogen

27.09 2022 в 18:24

Алкохолизираният мозък на Медведев не му позволява да мисли и говори глупости. Не е необходимо НАТО да се намесва пряко. Ако орките използват тактическо ядрено оръжие (което се съмнявам да стане) ще паднат всички ограничения за вноса на далекобойни оръжия за Украйна. И тогава ще почнат да гърмят ракети и в самата Русия. Ако все пак лудият Путлер реши да хвърли атомни бомби над Украйна, едва ли ще се удаде да го стори. Никак не е случайна, че пресата пусна информация за прехвърляне близо до Русия на специални гигантски самолети "Кобра:, които блокират електронните системи за изстрелване на ядрени оръжия.

705

14

Деспин Митрев

27.09 2022 в 17:20

Нека не разчита на това. Дори да допуснем, че Западът нехае за Украйна(защо тогава толкова милиарди се дадоха и самите западни страни пострадаха от наложените санкции - мозъчето му не осъзнава). Но да допуснем, че нехаят за Украйна. Използване на ядрено оръжие срещу когото и да било близо до натовски държави, е война срещу тях. Радиоактивното замърсяване къде отива? Ти да не ги мислиш по-прости от вас? Това, че не нападат, не значи че няма да нападнат, когато ги застрашава.

345

13

Джендо Джедев

27.09 2022 в 16:35

"Той обяснява, че този режим е извършил "мащабен акт на агресия" и е "опасен за съществуването" на Русия."

Това описва 1:1 агресията, извършена спрямо алкашите от режима на Пу. Наистина заплашва съществуването на кочината. Та ще бъде добре да бомбят Кремъл.

2073

12

Johnny B Goode

27.09 2022 в 15:49

Този шут пак са го изтървали. Ако не беше жалък, щеше да бъде смешен.

1973

11

autogentile

27.09 2022 в 15:46

“Който много говори, никаква работа не върши” казват по нашия край. Засега само рашистите говорят за ядрено оръжие- да не се окаже в един момент, че преди да са си помислили да го ползват вече са “поздравили Свети Петър”.

12073

10

IvanofRumen

27.09 2022 в 15:44

Това нагло рашистко гномче, защо се мисли за велик слуга на Путлер и, че всички ги е страх от рашистката кочина. Ами като сте големи пробвайте и да видим кой ще се намеси и кой не. Не всички имат огромни градове под земята. Мръсно говедо!