Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Мъжът, стрелял и ранил десетки в нюйорското метро, е задържан

OFFNews 14 април 2022 в 13:15 1170 0

Снимка БТА/АР-Архив

Полицията в Ню Йорк арестува мъжа, който беше заподозрян в стрелбата на метростанция в Бруклин, при която 23 души бяха ранени, предаде Би Би Си. 

Първоначално беше съобщено за десет загинали и десетки ранени. По-късно от полицията опровергаха информация, като заяви, че става въпрос за 23-ма ранени - десет от които при стрелбата. 

Властите дори обявиха награда от 50 000 долара за залавянето на стрелеца. Във вторник 62-годишният Франк Джеймс използва димни бомби в метрото на Ню Йорк, стреля по пътници и избяга. Атаката бе извършена в натоварените сутрешни часове на деня на станция на метрото в квартал "Сънсет парк" в Бруклин.

Предполага се, че Джеймс е носил противогаз и строителен гащеризон, преди да хвърли димни гранати и да открие огън.

Полицаите са го задържали в "Манхатън" след получен сигнал. Говорителят на полицията не отговори на въпроса дали е вярна информацията, че именно той е подал сигнала. 

Кийчант Сюел -  комисар в полицията в Ню Йорк, заяви че г-н Джеймс е бил арестуван "без инциденти" и че не е имало "къде да избяга". На пресконференция стана ясно, че 62-годишният мъж има девет предишни ареста в Охайо, Уисконсин, Пенсилвания и Ню Джърси.

Той ще получи няколко обвинение, включително и за терористична атака. Ако бъде признат за виновен, може да получи доживотен затвор. 

Полицаите не посочват причина за атаката. Той е имал е канал в YouTube, където се е подвизавал под името "Пророк на истината номер 88" и се е изказвал в конспиративни теории. Казвал е, че иска да нарани някого, за да бъде чут.

Очаква се Джеймс да се яви за първи път в съда в Ню Йорк в четвъртък.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews