Полицията в Ню Йорк обяви награда от 50 000 долара за залавянето на стрелеца в метрото

Подозренията падат върху 62-годишен мъж, наел ван във Филаделфия

OFFNews 13 април 2022 в 09:41 2175 0

Снимка БТА

Разследването на стрелбата в метрото на Ню Йорк се фокусира върху мъж, наел ван на компанията U-Haul, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Полицаи и федерални агенти продължават да издирват мъжа, който вчера използва димни бомби в метрото на Ню Йорк, стреля по пътници и избяга. Атаката бе извършена в натоварените сутрешни часове на деня на станция на метрото в квартал "Сънсет парк" в Бруклин.

Мъжът е 62-годишен, познат e на полицията, имал е канал в YouTube. Подвизавал се е под името "Пророк на истината номер 88", изказвал е конспиративни теории. Казвал е, че иска да нарани някого, за да бъде чут, съобщи БНТ.

Полицията опроверга първоначалните съобщения за 10 загинали и уточни, че става дума за ранени от нападателя, а 13 души са получили проблеми с дишането или са пострадали в суматохата, настанала при нападението и опита на пътниците да се измъкнат от изпълнения с дим вагон.

Очакванията са пострадалите да оцелеят. Властите обявиха награда от 50 000 долара за информация, която би била от полза за залавянето на заподозрения за атаката. Засега се предполага, че е действал сам.

Разследването се фокусира върху ван на компанията U-Haul, намерен часове след атаката, паркиран на улица в Бруклин. Властите са установили, че ванът е бил нает от човек на име Франк Джеймс, наел превозното средство във Филаделфия.

Засега не се знае какъв е мотивът за нападението в метрото, но разследващи са се натъкнали на няколко публикации в социалните мрежи, свързани с човек на име Франк Джеймс, в които се говори за бездомниците и за кмета на Ню Йорк, отбелязва Ройтерс. Главният детектив Джеймс Есиг заяви, че разследващите не са сигурни дали 62-годишният Франк Джеймс е свързан с атаката, отбелязва Асошиейтед прес. Проверяват се публикации на Джеймс в социалните мрежи заради които властите са засилили охраната на кмета на Ню Йорк Ерик Адамс. Според представителя на полицията комисар Кийчант Сюъл публикациите са "тревожни".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови