Мъжът на една от убитите в "Батаклан" с писмо до терористите: Вие загубихте

ОFFNews Последна промяна на 18 ноември 2015 в 21:37 18822 11

Снимка Фейсбук.

Антоан Лейри.

Антоан Лейри, съпругът на една от жените, които загинаха при терористичното нападение в зала "Батаклан" в Париж на 13-и ноември, публикува във Фейсбук открито писмо до терористите, съобщи "Нова телевизия".

35-годишната Елен Лейри освен съпруга е била и майка момче на годинка и 5 месеца. Писмото на Антоан е споделено над 180 000 пъти до момента:

„В петък вечерта откраднахте живота на един изключителен човек, любовта на моя живот, майката на моя син, но няма да получите моята ненавист.

Не знам кои сте и не искам да знам. Вие сте мъртви души. Ако този Бог, заради когото убивате без да се замисляте, ни е направил по свой образ и подобие, всеки куршум в тялото на съпругата ми е рана в неговото сърце.

Така че, не, няма да ви подаря и моята омраза. Вие искате точно това, но отговорът на омразата с гняв означава да падна в плен на същото невежество, което ви е направило това, което сте. Искате да ме е страх, да гледам на своите съграждани с недоверие, да жертвам свободата си заради сигурност. Е, загубихте.

Видях я тази сутрин. Най-накрая, след като чаках няколко дни и нощи. Тя беше също толкова красива, колкото когато тръгна към залата в петък вечер, също толкова красива, колкото когато се влюбих в нея безнадеждно преди 12 години.

Разбира се, че болката ме съсипва, признавам ви тази малка победа, но тя ще бъде кратка. Знам, че тя ще бъде до нас всеки ден и че ще се срещнем отново в рая на свободата и любовта, до който вие няма да имате достъп.

Ние сме двама, аз и моят син, но сме по-силни от всички армии по света. Нямам повече време, което да отделя за вас, трябва да го посветя на Мелвил, който току-що се събужда. Той е едва на 17 месеца. Както обикновено той ще яде, след това ще играе заедно и през целия си живот това малко момченце ще бъде заплаха за вас, защото ще бъде щастливо и свободно. Защото, не, няма да имате и неговата омраза."


За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.12 2015 в 11:22

А защо се не разходиш до Търнак да махнеш плочата на убийците на деца от Буново?

19.11 2015 в 23:40

говна жалки,
вместо да ни разказвате историята на някакъв безчувствен, префърцунен, суетен мазохист, педераст или побъркан от скръб - което не ми се вярва, четейки нарцистично напуйчената му и напудрена епистоларна помия, ЗАЩО! ЗАЩО НЕ напомните отново УЖАСНАТА СЪДБА, ТРАГЕДИЯТА НА ИЗБИТИТЕ ВЪВ ВЛАКА ОТ АТЕНТАТА НА ГАРА БУНОВО НА 15 МАРТ 1985 ГОД! МАЙКИ И МАЛКИ ДЕЧИЦА! УБИЙЦИТЕ БЯХА ИСЛЯМИСТИ! ЖАЛКИ ПЕДЕРАСТИ КОИТО ДАВАТЕ ТРИБУНА НА ФОРМЕНИ ИДИОТИ САМОНАЗНАЧИЛИ СЕ ЗА БАШ ПАТРИОТАРИ КАТО "ПРОФ." ШОПАРСКИ-ДИМИТРОВ, ДРЕСИРАНИЯ ПУДЕЛ ОТ ПОРНО-КАБЕЛАРКАТА СИМЕОНОВ И ПРОЧЕЕ ОТПАДЪК!!! ЗАЩО ВЕДЪЖ ВЪПРЕКИ БЕЗБРОЙНИТЕ ПОВОДИ - НЕ НАПОМНИХТЕ ЗА ПЪРВИТЕ ЖЕРТВИ, СВИДНИ ЖЕРТВИ, МАЛКИ ДЕЧИЦА, МАЙКИ НЕВИННИ ЖЕРТВИ НА ЧОВЕКОЯДСКАТА ИДЕОЛОГИЯ ИСЛЯМ в най новата история!!

19.11 2015 в 16:08

Странно, не намирам профила му във фейсбук...

19.11 2015 в 09:59

"Злото побеждава не заради действията на лошите, а заради бездействието на добрите хора".
Хайде игнорирай реалността и се "гордей" със страха и конформизма си. Така са те учили, а и е някак по-удобно.

19.11 2015 в 08:12

"Духът се калява с послания за мъст и решителност".
Трудно ще е намери по-точно описание за изкривеното мислене , насаждано от 5 хиляди години у хората. Насилието ражда насилие.
И се въртим във вечен кръговрат без изход. Има само три "оръжия", които могат да променят света: вяра, надежда и любов.

19.11 2015 в 07:46

Посланието е съвсем различно, от това което някои разбират. Светът е жесток и несправедлив.Омразата е най-силното оръжие. Тя може да превърне хората в убийци. Може да бъдат избити всички ислямисти. И какво решава това? Какво пречи на другия ден след смъртта на последния ислямист едно момче на 18 години, живеещо в семейство в парижко гето, отгледано с омраза към света да потърси начин да му отмъсти? Какво пречи търговец на оръжие да му помогне? Тероризмът не е възникнал с "Ислямска държава" и няма да си иде с нея. Единственият начин да се бори човечеството с тероризма са просвещението и човечността. Ако иска...
19.11 2015 в 07:22

Детето на този "смел" мъж ще се храни и играе свободно ако други не извисени мъже се бият и пазят сигурността му от ислямстките убиици. Свободата ти, драги Антоан, както и на всеки читател на този пост, е извоювана с кръв, за да можеш ти да се извисяваш. И щраусите си крият главата в пясъка.

19.11 2015 в 06:13

..."но няма да получите моята ненавист"??!?!?!?!!? Този или се е побъркал от скръб или е педераст-идиот!! И, защо точно това писмо цитирате, защо?!! ЗАЩО!!!

ПОМНЕТЕ ГАРА БУНОВО!!
15 МАРТ 1985 ГОД! ПОМНЕТЕ ИЗБИТИТЕ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА И МАЙКИ!! БЯХА ИСЛЯМИСТИ УБИЙЦИТЕ!!

19.11 2015 в 03:09

Моите съболезнования за г-н Лерис и вечна памет на съпругата му и всички жертви, но се боя, че тази мирна нагласа е погрешна. Джихадистите трябва да бъдат спрени, а те са далеч отвъд всяка доброта, прошка и благородство. Те просто ще убиват, ще убиват и ще убиват. Ще удавят деца и жени в кръвта им и, за разлика от британците, изправили се срещу Ганди, няма да се засрамят, нито ще спрат - защото онези са били все пак цивилизовани. Ничие благородство не е толкова ценно, колкото животите на невинните. Убийците трябва да бъдат не впечатлени или засрамени, а спрени. И това ще стане само, когато те самите бъдат избити. Не, такова мислене не ни прави същите като джихадистите. Дали вътре в себе си някой ще ги мрази или ще им е простил, е без значение. Важното е да сме способни физически да ги спрем. А това на практика не става с мирни послания. Напротив, духът се калява с послания за мъст и решителност. Колко свои близки трябва да загуби един средностатистически западноевропеец, за да поиска да спре ръката на убиеца? Това е единственият истински въпрос. Другото е парализа на волята, колкото и възвишено да звучи.

18.11 2015 в 23:35

Духовно извисяване на висока степен. Но това не значи че европа трябва да е разграден двор. Бой до дупка требе, Вишеградската 4ка трябва да оглави континента.