Мъж загина при пожар в "Тръмп тауър"

ОFFNews 08 април 2018 в 08:48 4146 1

Снимка АРХИВ / Steven Rabinowitz

Пожар избухна на 50-ия етаж на небостъргача „Тръмп Тауър“ в Ню Йорк и отне живота на един човек. Ранени са четирима души.

Според данните на телевизия Си Ен Ен жертвата е живеела в апартамента, от където най-вероятно е започнал огънят. Мъжът е бил хоспитализиран в тежко състояние, но лекарите не са успели да спасят живота му и по-късно той е починал. Останалите четирима ранени са пожарникари, чиито "наранявания не представляват заплаха за живота им", съобщава БГНЕС.

Новината за пострадалите дойде малко, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп увери, че пожарът е бил потушен и всичко вече е наред. "Пожарът в "Тръмп Тауър" го няма. Беше силно ограничен (добре построена сграда)", написа в социалната микроблог мрежа американският лидер и благодари на пожарникарите за добре свършената работа.

По-късно обаче стана ясно, че пожарникарите продължават работата си по овладяването на пламъците в сградата, където се помещават офисите на компанията, принадлежаща на държавния глава. Към момента причината за възникването на пожара остава неизвестна. Ръководителят на службата за противопожарна защита в мегаполиса Даниел Найгро увери, че скоро ще може да даде по-подробен коментар относно обстоятелствата довели до буйния огън.

Това е вторият пожар в небостъргача от началото на годината. При предишния инцидент пострадаха двама души. Като причина за избухването на пожара бе посочена неизправност на вентилационната система. В 58-етажното здание се намира центъра на бизнес-империята на Тръмп. През 2016 година там се намираше и предизборният щаб на републиканеца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews