Мъж стреля пред катедрала в Манхатън след коледен концерт

OFFNews 14 декември 2020 в 07:58 1366 0

Мъж бе застрелян от полицията в Ню Йорк пред катедрала в Манхатън, след като произведе поредица от изстрели в края на коледен концерт на стълбите пред църквата. 

Няма информация за други пострадали хора, съобщи полицията, информира АП.  Въоръженият мъж е бил закаран в критично състояние в болница. Инцидентът е станал малко преди 16,00 ч. местно време пред катедралата "Свети Йоан Богослов" в Манхатън, която е главната църква на Епископската епархия в Ню Йорк. 

Четиридесет и петминутният концерт тъкмо приключил и хората започнали да се разотиват, когато се чули поредица изстрели. Полицаите, които се грижели за сигурността на събитието, веднага се намесили и застреляли мъжа, който е разполагал с пушка, уточнява БТА. Преди да започне стрелбата членове на църковния хор изпълнявали коледни песнопения. 

"Беше толкова красиво и след това този човек започна да стреля. Всички бяха в шок", каза говорителката на катедралата Лиса Шуберт пред "Ню Йорк таймс". "Стрелецът можеше да убие много хора. Имаше стотици хора там и той стреля най-малко 20 пъти". 

Остава неясно дали мъжът е стрелял по хората или във въздуха, отбелязва АП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови