Мъж се запали пред сградата на правителството в Беларус

OFFNews 22 януари 2021 в 17:01 2290 0

Снимка Telegram

35-годишен мъж се самозапали пред сградата на беларуското правителство в Минск. Той е откаран в болница, след като минувачи и полицаи са го изгасили с пожарогасител, съобщи Радио Свободна Европа - Беларус. 

Мъжът е бил в безсъзнание. Той е с над 50% телесни изгаряния, са установили лекарите при първичния му преглед още в линейката. 

Към момента мотивите му остават неясни. По случая вече работи разследващ екип, според който мъжът се е залял със запалителна течност, преди да се подпали.

Видео в социалните мрежи показва как той е обгърнат в пламъци на площад "Независимост" в Минск, близо до паметника на Ленин. От кадрите се вижда още как минувачи се втурват към него, опитвайки се да потушат огъня. 

Мъжът е работил като шофьор и е отскоро разведен със съпругата си. През последните месеци е живеел при приятели и при майка си. 

Бившата му съпруга коментира пред беларуското издание "Наша нива", че напоследък той е имал труден период, най-вече заради раздялата и отрича да се е самозапалил по политически причини. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови