Мъж прескочи оградата на Белия дом посред нощ, имал среща с Тръмп

OFFNews 11 март 2017 в 21:35 5014 0

Мъж прескочи оградата на Белия дом посред нощ, имал среща с Тръмп

Мъж е прескочил оградата на Белия дом в петък вечерта, докато президентът Доналд Тръмп бил в сградата. CNN съобщава, че инцидентът е станал в петък, малко преди полунощ. Мъжът е задържан от служители Сикрет сървис откъм северния вход на резиденцията. 

Той обяснил на охранителите, че е дошъл, за да се срещне с президента, с когото били приятели и имали уговорка. На въпрос как е влязъл в двора на Белия дом мъжът отговорил, че просто прескочил оградата.

След инцидента степента на сигурност на Белия дом е вдигната до степен "оранжево" - едно от най-високите нива на сигурност на Сикрет сървис. Мъжът е бил арестуван, а раницата, която носил със себе си, първо била подложена на преглед със скенер. В нея не са открити опасни вещества. Целият вътрешен периметър на президентската резиденция е бил претърсен с кучета.

Полицията във Вашингтон съобщава, че задържаният не е криминално проявен.

Разследването по случая продължава. То трябва да изясни как охраната на американския президент е допуснала нерегламентиран достъп до най-охраняваната сграда в страната. Президентът Тръмп похвали работата на Сикрет сървис и каза, че задържаният е "човек с проблеми".

Това е първият сериозен инцидент с пробив на сигурността на Белия дом, откакто Доналд Тръмп е президент, но не е прецедент.

През  2014 година 42-годишният Омар Гонзалес от Тексас премина необезпокояван северния вход на Белия дом с 10-сантиметров сгъваем нож в джоба си. По това време президентът Обама и съпругата му не били в резиденцията. При друг случай през 2015 година Сикрет сървис задържа Джоузеф Капуто, който влезе в двора на Белия дом с националния флаг на САЩ, наметнат на гърба му. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови