Мъж наръга служителка на полицията с нож край Париж

Ивайла Сопотенска 23 април 2021 в 18:48 1566 0

Снимка Wikimedia commons ASA 4.0 International

Мъж е убил с нож служителка на полицията в полицейското управление в Рамбуйе, близо до Париж, след което е прострелян от други агенти, предава агенция Франс прес, като цитира прокурора на Версай.

По първоначалните данни административната служителка - на 48 години, е била с прерязано гърло. Източник от полицията съобщава, че около 14:20 ч. местно време тя се е връщала от обедната си почивка и нападателят се е промъкнал заедно с нея към гишето й. Когато виждат ситуацията други полицаи, се доближават и в този момент нападателят я е наръгал. Полицаите прострелват и убиват нападателя. Служителката също умира на място въпреки оказаната й първа помощ.

Нападателят е на 39 години от тунизийски произход. Той пребивава във Франция от 2009 г. и е с редовни документи, не е подозиран от полицията за връзки с терористични организации.

Премиерът Жан Кастекс и министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен са отишли на място. И двамата съобщиха за инцидента в профилите си в туитър.

"Страната ни изгуби една от героините на ежедневието при един варварски акт и проява на безкрайна низост. Към близките й искам да изразя подкрепата на цялата ни нация. Към нашите сили на реда искам да кажа, че споделям тяхната емоция и тяхното възмущение", сподели Кастекс в своята публикация.

Своите съболезнования изказаха и говорителят на правителството Габриел Атал, и синдикатът на полицията Алианс.

"Ужас, който още веднъж е насочен и удря силите на реда".

Националният съвет по антитероризъм все още не е призован.

В момента се провежда разследване на местния антитерористичен съвет, съобщават от националната структура пред агенция Франс прес и допълват, че за момента не са сезирани по случая. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови