Маските задължителни в пограничните с Турция райони

OFFNews 10 септември 2020 в 10:33 2803 0

"Не влизайте без маски", "Задължително слагайте маски", "Спазвайте социална дистанция". Тези и подобни предупредителни надписи ще бъдат разлепени на различни места в пограничния град Одрин, както и около местата, които масово се посещават от български туристи след вдигане на карантината от страна на българските власти за идващите от Турция, предаде БТА.

От областната управа на града съобщиха, че това са част от мерките, които са предприети за ограничаване на епидемията на коронавируса в Тракийската област.

Взето е решение да продължи раздаването на маски и дезинфектанти на всички пътници, идващи от чужбина. Специално е било обърнато внимание на проблема за социалната дистанция, който е критичен, особено на пазарите в града, които се посещават от много хора по едно и също време.

Преди два дни Министерството на вътрешните работи огласи наредба, с която маските станаха задължителни в цялата страна и на всички места с изключение на дома.

Мерките се предприемат на фона на критичното нарастване в последно време на болните и на починалите от COVID-19. По данни, огласени снощи от турския министър на здравеопазването, през последното денонощие (към 9 септември) са били регистрирани нови 1673 случая на заразени и 55 починали, с което общият брой на починалите е достигнал 6873 души, а на заразените - 284 943 души.

В три окръга - Мардин, Чорлу и Сивас, в които са регистрирани най-много случаи на коронавируса, отново бе въведен полицейски час за гражданите на възраст над 65 години и за хронично болните.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови