Малко, но смели: Младите в Русия излизат на протести срещу мобилизацията в страната

OFFNews 21 септември 2022 в 17:13 7388 6

От няколко до няколко десетки души излязоха в различни градове на Русия от Изток на Запад за да протестират срещу мобилизацията.

Снимка Telegram / ЗСУ

От няколко до няколко десетки души излязоха в различни градове на Русия от Изток на Запад за да протестират срещу мобилизацията.

Не многобройни, но не и пренебрежителни по брой групи от млади хора излязоха в различни градове на Русия на първите протести срещу обявената в сряда от президента Владимир Путин мобилизация. На централните площади и улици се забелязва съсредоточаване на полицейски части. На видеозаписи се чуват предварително записани съобщения, които предупреждават от високоговорители, че участието в неразрешени митинги се наказва.

По-рано днес се появиха призиви на Младежкото демократично движение „Весна“ за протести, които да започнат по централните улици и площади в 7 вечерта местно време. Затова очаквано протестите започнаха като вълна първо от Изток. Първите кадри се появиха от град Томск, където няколко десетки младежи и девойки излязоха на протест, като някои носеха импровизирани плакати с текстове „Не на мобилизацията“, „Не на войната, не на мобилизацията“ и „Нашите мъже, бащи и братя не искат да убиват други мъже и бащи“. Появиха се и кадри, на които униформени отвеждат протестиращи. Единични протести имаше и в Сибир иДалечния Изток.

Кадри от задържането на протестиращо момиче се появиха от Иркутск.

- Защо ме задържате?
- Правите запис? Аз давал ли съм ви разрешение?
- Имам право да снимам.
- Девойко, кого имате право да снимате?
- Имам право да снимам всичко, което се случва с мен. По какъв повод ме задържате? Моля представете се.

В друг запис докато върви арестът на младеж се чува на фон как мегафони обясняват, че мобилизацията се прави за поддържане на международния мир и сигурността и молят събралите се да се разотидат. Демонстранти на младежка възраст излязоха и в 650-хилядния Барнаул, протест има и в центъра на Новосибирск.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

6

dolivo

21.09 2022 в 21:25

нямам тяхната смелост, страхливец съм в сравнение, ще ги пъхнат в затвора моментално

тъжна история

924

5

Diogen

21.09 2022 в 20:11

order4 е руzката мърш в този форум.

1090

3

greencolne

21.09 2022 в 19:06

Явно дори и иранските жени имат повече топки от руснаците!

2550

2

alfakentavur

21.09 2022 в 18:09

20 години спаха, на им сега.

-8580

1

Руснаците си го заслужават. Цял живот лъжи и интриги аре сега на първа линия да си изживеят последните дни от жалките животи.