Quantcast

Малайзийски експерти пристигнали в Украйна, за да разследват катастрофата

OFFNews Последна промяна на 20 юли 2014 в 09:25 2179 6

Група от 132-ма малайзийски специалисти е пристигнала в Киев, за да разследва причините за катастрофата на самолета на Malaysia Airlines, който падна на територията на Украйна, съобщава Интерфакс.

Те са пристигнали в Украйна вчера, но според изданието не е ясно дали ще успеят да посетят мястото, където се намира разбития самолет. 

В групата има медици и военни.

Пътническият самолет Боинг 777 на малайзийските авиолинии катастрофира на 17 юли на територията на Украйна - на 60 километра от руската граница. На борда е имало 298 души и всички са загинали, до сега са намерени 186 тела.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.07 2014 в 23:56

Тогава за какво служат диспечерите? Каквото и да казват те, той ще им отговаря да не го занимават, щото той там си има една бележка, и ще си лети по нея.
Вместо тука да ни изкарваш идиоти, вземи да научиш какво е въздушен коридор, какво магистрала, и иди да разкажеш под другата статия за спътниците, и видеото от тях. Че още пребивавам в неведение.

20.07 2014 в 17:39

ОТНОСНО: "...за ВИНАТА И ОТГОВОРНОСТТА НА УКРАИНСКИТЕ АВИОДИСПИЧЕРИ"
Самолетите са нещо по-различно от влаковете. Горе на 10хил метра няма релси дето си стоят на едно и също място...Всеки един от т.нар. дълги полети се планира по различни трасета всеки ден в зависимост от попътния вятър и метео условията...Авиодиспечерите не могат самоволно да променят ПРЕДВАРИТЕЛНО ПЛАНИРАНИЯ маршрут освен ако не е закрито въздушното пространство пред полета.
Единствено решение на авикомпаниите е да прелитат или не прелитат над особени зони като тази в Източна Украйна, за целта е имало информация за тази зона, но не е била забранена за полети...

20.07 2014 в 12:44

В защита на това ,ще кажа ,че болшинството от украинците искат да си останат ,към Русия.

20.07 2014 в 12:33

QWRTy- Виж сега драги/а ,както ти се обръщаш.Обаче нека уточним кого наричаш сепаратист. Защото предвид насилственото вземане на властта и силовата про-фашистка а не украинска идея , е подбудителя на анти държавна обстановка, говорейки дори и само за Украйна, от там следва да забележим плана ( Jennifer Psak- 1109).Вече твърде пошло и дори просташко смешно.А ти ми приказваш ,че хората виновни, че ги убиват в домовете им, коя година сме ? Наистина ли не виждате , какво става ?Само защото бяхме безинтересни и малки за Америка, и Русия ни позволи да се отлъчим, не ни дава право да обвиняваме за всичко Русия.Нека видим, времето ще покаже.

20.07 2014 в 11:21

//но защо никой от разследващите не говори за ВИНАТА И ОТГОВОРНОСТТА НА УКРАИНСКИТЕ АВИОДИСПИЧЕРИ, те са направлявали самолета, така че да прелети точно над най-ожесточените боеве, отклонили са го спрямо трасето от предходните дни//

Защото, драги Val, това трагично събитие се използва като повод за активна пропаганда, целяща да ни убеди какви изверги са сепаратистите и неявно покрепящия ги путин, и колко невинни агънца са нещастните, подтиснати украинци.Аз лично не симпатизирам на сепаратистите и мисля, че трябва да си получат заслуженото, но и не вярвам в невинността на украинците - говоря по принцип за целия конфликт, не само за конкретния случай със самолета.

20.07 2014 в 10:43

Може би вече сте го коментирали това при другите статии по тази тема, сега се включвам и не съм прегледал всички коментари. По всяка вероятност самолетът е свален от отцепниците, възможно е дори с помощта на руски специалисти, но защо никой от разследващите не говори за ВИНАТА И ОТГОВОРНОСТТА НА УКРАИНСКИТЕ АВИОДИСПИЧЕРИ, те са направлявали самолета, така че да прелети точно над най-ожесточените боеве, отклонили са го спрямо трасето от предходните дни, защо е имало около него и украински военни самолети, т.е. потенциални мишени. След като властите в Украйна имат явен интерес това да се случи, трябва да бъдат поставени под съмнение и разследвани и техните действия!